Organizatia UDMR Bihor si-a exprimat solidaritatea cu Kiss Alexandru, vicepresedinte al Consiliului Judetean, potrivit unui comunicat remis marti, dupa ce Serviciul teritorial Oradea al DNA a dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Kiss.

"Probabil este coincidenta faptul ca anul trecut a fost repornita cercetarea chiar la inceputul campaniei electorale, iar retinerea de azi are loc la scurt timp dupa luarea unei pozitii ferme si semnarea petitiei de catre dl Kiss Alexandru privind reamplasarea statuii regelui Sfantul Ladislau in centrul orasului. Organizatia judeteana a UDMR isi exprima solidaritatea cu dl Kiss Alexandru. Credem in nevinovatia lui si speram ca acest caz sa fie elucidat cat mai curand posibil", se arata in comunicatul UDMR Bihor, citat de Agerpres.

Totodata, filiala judeteana isi exprima speranta ca nu vom asista la o "justitie televizata".

"Pana la decizie definitiva si irevocabila a justitiei in acest caz, credem ca si dl Kiss Alexandru, ca si orice alt om, se bucura de prezumtia de nevinovatie", precizeaza comunicatul.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus marti punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a vicepresedintelui CJ Bihor, Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, si a omului de afaceri Beneamin Rus, administrator al grupului de societati Selina Oradea. Potrivit comunicatului DNA, inculpatilor Kiss Alexandru-Iosif-Francisc si Rus Beneamin li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, urmand a fi prezentati la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.