Asa cum justitia nu are dreptul de a se implica si de a interveni in actul politic, nici politicienii nu trebuie sa se substituie institutiilor care reglementeaza buna functionare a justitiei, afirma co-presedintele PNL Alina Gorghiu care subliniaza si ca nu sustine ca "nu exista si abuzuri in justitie".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru toate aceste lucruri, Victor Ponta trebuie sa plece. Ii solicit demisia, fara intarziere, din fruntea Guvernului", a declarat liderul PNL, potrivit unui comunicat de presa al liberalilor.

"Cand nu se lauda el insusi cu diverse incarcerari, vede comploturi ale justitiei in privinta colegilor domniei sale de partid si sustine enormitati precum cele referitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea. In ambele cazuri, nu avem de-a face doar cu o profunda neintelegere a modului in care functioneaza institutiile statului in democratie, ci cu o mentalitate, in general, totalitara, a PSD si a liderilor sai", sustine Alina Gorghiu.

Co-presedintele PNL spune ca "a face teoria conspiratiei ca presedinte de partid si prim-ministru nu este un exercitiu care poate fi incadrat doar in categoria declaratiilor lipsite de responsabilitate ale acestuia. Este vorba despre o campanie care are ca singur scop pastrarea puterii in PSD, dupa ce mai multe organizatii i-au reprosat efortul inegal depus in discreditarea justitiei in cazul Dragnea in raport cu mobilizarea din Parlament pentru salvarea senatorului Sova".

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, marti, Inspectia Judiciarapentru verificari cu privire la apararea independentei sistemului judiciar in urma declaratiilor facute de premierul Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea.