Aritcol actualizat

Senatul l-a salvat pentru a doua oara pe Dan Sova / Cererea Justitiei de retinere si arestare a senatorului PSD a fost respinsa

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Marţi, 2 iunie 2015, 14:01 Actualitate | Politic


Dan Sova in Senat
Foto: Agerpres
Senatul a respins marti, printr-un nou vot, cererea Justitiei de retinere si arestare a senatorului Dan Sova, cu 66 voturi pentru si 72 impotriva. Dupa vot, Dan Sova si-a exprimat speranta ca DNA va trimite cat mai repede dosarul in instanta, "ca sa ne lamurim, sa terminam cu toate discutiile astea politicianiste". Votul a fost secret, cu bile.

De precizat ca liberalii au in total 61 de membri in grupul PNL din Senat si acestia nu au fost prezenti cu totii, astfel ca pentru incuviintarea cererii au votat si senatori din alte grupuri.

Principalele momente:


19:45
Calin Popescu Tariceanu, dupa vot: PNL a devenit un partid bolsevic, pentru care drepturile si libertatile individuale nu valoreaza mare lucru, dar in schimb vad ca apreciaza foarte mult catusele

19:40 Oficial: Din totalul celor 140 de senatori prezenti in sala, 66 au votat pentru incuviintarea cererii Justitiei, 72 impotriva iar doua voturi au fost anulate. Drept urmare, Senatul nu a avizat cererea de retinere a senatorului Dan Sova.

19:29
Senatul a respins cererea Justitiei cu 72 de voturi impotriva si 66 pentru, potrivit unor surse politice. Pentru admiterea cererii de retinere, ar fi fost nevoie de 70 de voturi

19.25 Votul s-a terminat, urnele au fost duse la numarat

19.10: A inceput votul. Se repeta regula procedurii: votul pentru inseamna bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra, vot impotriva inseamna bila alba in urna neagra si bila neagra in urnea neagra.

18.54:
Avem ordinea de zi votata 112 voturi pentru, trei voturi abtineri si un vot impotriva. Presedintele de sedinta, Cristian Dumitrescu, propune la vot procedura de reluare a votului. Proiectul de hotarare supus la vot are un articol unic ce suna astfel: "Senatul incuviinteaza - sau nu, in functie de numarul de voturi - cererea DNA".

18.51: Boboc (PNL): PNL va contesta aceasta noua hotarare la Curtea Constitutionala.

18.41: Alti doi senatori PNL sustin ca un nou vot este ilegal.

18.30: Marinica Dinca (PNL): Faceti un gest pe care sigur nu vreti sa il faceti. Legiferati un abuz.

18.28: Catalin Boboc (PNL): "Nimeni nu a contestat votul din 25 martie." Scandal in plen dupa ce liberalii incearca sa spuna ca un nou vot ar fi un abuz.

18.26: Tudor Barbu (PNL): "Ne aflam intr-un moment istoric. Votul este valid. Daca astazi veti supune din nou la vot acelasi lucru veti comite o ilegalitate."

18.23: Senatorul Nicolae Vlad Popa (PNL): "Ceea ce faceti este un abuz. Dumneavoastra va faceti ca nu vedeti. De ce doriti sa repetati votul astazi?"

UPDATE 18.18: A inceput dezbaterea privind cererea DNA in cazul lui Dan Sova. Motiunea simpla a fost votata cu 84 voturi impotriva si 56 pentru si o abtinere, astfel ca la acest moment sunt 141 de senatori prezenti.

UPDATE 17.00: Dan Sova este prezent in sedinta de plen. La aceasta ora se dezbate motiunea simpla pe sanatate depusa de grupul PNL, votul privind cererea DNA va incepe probabil in jurul orei 18.00.

DNA a cerut pe 13 martie incuviintarea Parlamentului pentru retinerea si arestarea lui Dan Sova, actual senator PSD, fost ministru al Transporturilor, in dosarul legat de contractele de asistenta juridica pentru complexurile energetice Rovinari si Turceni.

Citeste: Povestea dosarelor Turceni si Rovinari. Cine mai este implicat in afara de Dan Sova

***

Reluarea votului vine ca un final la o intreaga saga pe aceasta tema, declansata de decizia Curtii Constitutionale care a declarat neconstitutionala hotararea redactata de Senat pe votul dat in 25 martie pe aceeasi cerere DNA.

Votul va fi secret, cu bile.

"PSD face scut in jurul senatorului Dan Sova, membrii puterii din biroul permanent au decis, cu 9 voturi pentru, reluarea votului in plen. Punctul de vedere al PNL este ca acest vot s-a dat pe 25 martie, iar motivarea Curtii nu se refera la votul dat pe 25 martie. Motivarea Curtii Constitutionale se referea la modul cum s-a interpretat formarea unei majoritati. In situatia in care se va ajunge la vot - noi in plen vom arata ca nu este cazul, noi, asa cum am votat si data trecuta, vom vota pentru cererea de incuviintare. Insa acest lucru este clar inca un abuz, votul s-a dat si nu vor avea nicio explicatie legata de ce vor face cu acest vot, votul s-a dat in 25 martie. Daca cititi ultima fraza din motivarea CCR, ea se refera doar la alcatuirea majoritatii privind decizia luata. Nu se refera la faptul ca noi am votat intr-un fel sau altul neconstitutional.", a declarat senatorul liberal Mario Oprea, dupa sedinta Biroului Permanent.

Decizia Curtii Constitutionale

"Curtea constata ca, prin Hotararea nr.32 din 25 martie 2015, Senatul isi fundamenteaza rezultatul votului pe dispozitii legale si regulamentare contrare Constitutiei, care confera acestuia alte efecte juridice decat cele prevazute de Legea fundamentala. Potrivit preambulului hotararii, cererea referitoare la incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan-Coman Sova a primit 79 de voturi 'pentru', 67 de voturi 'contra' si 5 voturi au fost anulate. Retinand in articolul unic neindeplinirea conditiilor cerute de art.24 alin.(4) din Legea nr.96/2006 si de art.173 din Regulamentul propriu, care consacra cvorumul decizional al majoritatii absolute in cazul incuviintarii retinerii si arestarii preventive, Senatul atribuie rezultatului votului un alt efect juridic decat cel pe care il prevede Constitutia. In concluzie, Curtea constata ca hotararea Senatului este neconstitutionala prin raportare la dispozitiile art.1 alin.(5) si art.76 alin.(2) din Constitutie", se arata in motivarea CCR.

CCR afirma ca votul privind o cerere de retinere, arestare sau perchezitie se da "cu respectarea dispozitiilor constitutionale referitoare la cvorumul de adoptare, respectiv cu majoritatea membrilor prezenti la sedinta plenului Senatului in care se supune aprobarii cererea adresata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin intermediul ministrului justitiei'.

In motivare, CCR invoca art.1 alin.(5) ce consacra, in mod expres, suprematia Constitutiei si respectarea acesteia, si art.76 alin.(2) din Constitutie.

CCR mai constata ca modificarea articolului 173 din Regulamentul Senatului, care acum prevede ca deciziile privind cererile de retinere si arestare se iau cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti, a fost facuta dupa ce textul anterior a fost supus controlului de constitutionalitate.

Hotararea care prezinta votul Senatului in cazul parlamentarului Dan Sova, redactata de Senat la solicitarea Curtii Constitutionale si semnata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, a fost publicata pe 22 aprilie in Monitorul Oficial.

Hotararea are un singur articol si "constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentului Senatului, pentru a incuviinta retinerea si  arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan-Coman".

Pe 8 aprilie Curtea Constitutionala, sesizata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a admis existenta unui conflict de natura juridica intre Ministerul Public - Parchetul de pe Langa Inalta Curte si Senat, "declansat de refuzul Senatului de a redacta si publica hotararea care atesta rezultatul votului dat in plen" in cazul cererii privind arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.

Ca urmare a deciziei CCR, Senatul avea obligatia de a redacta hotararea, de a comunica hotararea si de a o publica in Monitorul Oficial.
 
Votul in cazul lui Dan Sova:

Dan Sova a scapat de arestarea preventiva pe 25 martie deoarece s-a considerat ca in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 si 5 voturi anulate, fara a se intruni majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru".

Potrivit regulamentului Senatului aflat in vigoare la acea vreme (art. 173 care a facut obiectul sesizarii senatorilor PNL), hotararile Senatului se aprobau doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. Regulamentul a fost modificat saptamana urmatoare acestui vot.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut in mai multe randuri, inclusiv intr-o declaratie politica transmisa la cateva zile dupa controversatul vot, ca parlamentul nu a publicat niciodata in Monitorul Oficial o hotarare de neadoptare a unui proiect de lege.

"Parlamentul adopta legi, hotarari si motiuni. Dupa adoptare, acestea sunt publicate in Monitorul Oficial. Ceea ce nu se adopta, nu exista si deci nu se publica. Niciodata Parlamentul nu a publicat in MO o hotarare pentru ca nu s-a adoptat un proiect de lege sau o hotarare. Daca un proiect lege sau o initiativa este respinsa definitiv, proiectul nu mai este inaintat la promulgare si desigur nici nu poate fi contestat la CCR", a sustinut el.

Acelasi lucru a fost sustinut si de senatorul Serban Nicolae la sedinta CCR, unde a fost desmenat sa reprezinta Senatul. "Senatul adopta legi, hotarari si motiuni, nu resping. De altfel, nici la respingerea unei legi, a unei motiuni, nu exista o hotarare de respingere. Nu poti sa produci efecte printr-un act care nu exista. Nu a existat nici la Adrian Nastase, nici la Laszlo Borbely un act juridic redactat si publicat in Monitorul Oficial, prin care Camera sa respinga o solicitare", a mai spus Nicolae,

In plus, marti, cu o zi inainte de discutarea de catre CCR a acestor sesizari, plenul reunit al celor doua camere ale parlamentului a adoptat schimbarea legii statutului deputatilor si senatorilor, punand-o in acord cu Constitutia.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
26328 vizualizari

 • +73 (85 voturi)    
  Sova (Marţi, 2 iunie 2015, 14:21)

  verid [utilizator]

  Acest nou vot care se va da astăzi,nu este valabil.Nici in Burkina Fașo nu se votează de doua ori pentru aceeași chestie.De fapt ce facem,votam pana iese cum vrea Ponta?Si de fapt DNA ce păzește?S-a aprobat arestarea,trebuia sa-l salte imediat pe prostănac.Iar daca unele persoane s-au opus si au încercat sa tergiverseze,(Tariceanu,Ponta) trebuiau arestate si aceste persoane.
  • +41 (45 voturi)    
   Sova a fost salvat de colegii de talharie! (Marţi, 2 iunie 2015, 20:10)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui verid

   Nu ma incalzeste deloc ca PNL mimeaza opozitia, sunt aceeasi mizerie. Doi dintre ei au lipsit exact cand puteau in comisie sa respinga acest vot neconstitutional. Ponta si ai lui o fac la vedere macar, le e frica. PNL incearca sa o faca sub acoperire, ca e plin partidul asta de securisti....
   USL e cea mai periculoasa alianta care a condus Romania. Datorita ei Ponta a facut praf 12 miliarde de euro in 3 ani, conform Curtii de Conturi conduse de Vacaroiu Si unii si ceilalti merita doar dispretul nostru, niciodata votul nostru. Mi-e sila!
   • +20 (24 voturi)    
    PNL l-a scapat pe Sova! Iata adevarul: (Marţi, 2 iunie 2015, 21:51)

    EdwardEugene [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    De la votul din Senat in cazul Dan Sova au lipsit senatorii PNL: Antonescu Crin, Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoras Viorel, Florian Daniel Cristian si doi senatori din partidul lui Mircea Geoana - Ionita Aurel Dan si Tataru Dan, potrivit stiripesurse.ro.
    Practic cu votul celor 13 din alianta PNL-Geoana a scapat Dan Sova.
    72 de senatori au votat impotriva arestarii, iar 66 pentru. Daca si cei 13 erau prezenti si votau pentru, Senatul incuviinta arestarea.
    • -5 (9 voturi)    
     sova e urmarit penal, nu a scapat de justitie (Marţi, 2 iunie 2015, 22:43)

     premierul grivco [utilizator] i-a raspuns lui EdwardEugene

     http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17884827-cine-este-dan-sova-parlamentarul-urmarit-penal-dna-dosarul-turceni-rovinari-coleg-facultate-victor-ponta-trimis-washington-documenteze-despre-holocaust-ministru-bilant-catastrofal.htm
     • +6 (8 voturi)    
      PSDerbedeii dau o tzara pt. o martzoaga! (Miercuri, 3 iunie 2015, 7:12)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

      Corturarul Sova Dan Coman are tratamentul preferential al "dr" Ponta Viorel Victor,colegul de smen cu banii publici de la Rovinari- Turceni !
    • -2 (6 voturi)    
     IO ȘTIU (Miercuri, 3 iunie 2015, 0:23)

     timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui EdwardEugene

     cele 72 voturi împotrivă au fost ale liberalilor, vă rog să mă credeți pe cuvânt ca pe ponta plăgiuță
    • +8 (8 voturi)    
     Daca tot ai citat sursa, ai fi putut sa... (Miercuri, 3 iunie 2015, 2:37)

     EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui EdwardEugene

     ...ii adaugi si pe Chiuariu si Vosganian... Asa ... for the record....
   • -22 (32 voturi)    
    . (Marţi, 2 iunie 2015, 21:59)

    Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Incercarea DNA de a forta ridicarea imunitatii parlamentare este un atac grav al puterii judecatoresti asupra puterii legislative sub un pretext fals ca Sova nu poate fi judecat daca nu e arestat.
    Nu poate exista o democratie functionala daca una dintre puteri este mai presus decat celelalte, indiferent daca e vorba de parlament sau justitie, pentru ca orice putere corupe.
    • +6 (6 voturi)    
     PARLAMENTUL este mai presus de DNA (Marţi, 2 iunie 2015, 22:34)

     bizonul_nou [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

     dovada:

     Sova a scapat din nou.

     Oricum votarea de azi = profund ilegala.

     Se sesizeaza Justitia?
    • -3 (11 voturi)    
     bercea-basescu (Marţi, 2 iunie 2015, 23:10)

     premierul grivco [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

     ce atata preventiv?
     sa luam cazul bercea-basescu
     ori e santaj si mircea basescu a facut preventiv degeaba
     ori nu e santaj si clanul bercea a facut preventiv degeaba
    • +5 (5 voturi)    
     vorbesti din carti (Marţi, 2 iunie 2015, 23:28)

     fox [anonim] i-a raspuns lui Marius Muntean

     ceea ce spui tu este valabil intr-un stat democratic si civilizat. vrei te rog sa ma lasi cu puterea noastra legislativa? ia spune-mi tu, nu cumva de 25 de ani suntem condusi de aceasta putere legislativa si care ne-a adus in situatia in care suntem? Da, teoretic, puterile legislative si judecatoresti trebuie sa fie mana in mana dar intr-un stat de drept. Romania nu este.
    • -3 (9 voturi)    
     Şşşş....Te rog sa nu încerci să ... (Miercuri, 3 iunie 2015, 2:31)

     EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

     ... denaturezi ,,adevarul''. Multi, inca, mai cred ca Sova are imunitate si nu poate fi judecat dupa votul din Parlament. Apreciez, totusi, faptul ca nu ai adus in discutie cazul Vosganian. Ai fi fost, de-a dreptul, obraznic!...

     PS: @HN: semnat: Bolovanul
    • +4 (4 voturi)    
     Asta-i balada de tip PaladaLambada ! (Miercuri, 3 iunie 2015, 11:38)

     Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

     Sova-i calcaiul lui Ahile al PonTanacului cam neortodox !
     Sova va fi sanctificat, nu sacrificat. El este o adevarata lumina calauzitoare pentru PSD-istii tineri, nou-nascuti si ne-nascuti.
     Repetitie cu Viorel "dr" Ponta la butoane, care are ceva provizii de mir si pt. tata socru Sarbu
     Asa se închide cercul de protecție mafiotă: premierul Ponta Viorel fură (fie și prin intermediul socrului) din instituțiile pe care le conduce iar cînd intră procurorii pe fir se găsește soluția legislativă pentru impunitate !
     Lasati-l liber pe Sova ca-i fff capabil : “Din acciza suplimentară la carburanți se pot construi 697 de kilometri de autostradă”(Coman Dan Sovaiala)

     "Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem sambata 06/06/15 la ora 18 in Piata Universitatii din Bucuresti!
     Stima noastra si mandria
     Victor Ponta, Romania !
     sau de ce nu
     Stima noastra si mandria
     Ponta, Sova, Romania !
  • +27 (33 voturi)    
   degeaba cautam explicatii logice ! (Marţi, 2 iunie 2015, 20:13)

   novator [utilizator] i-a raspuns lui verid

   In acest sistem politic ticalos, logica, justitia, adevarul, competenta si cinstea, adica tot ce este necesar unei societati evoluate, nu isi gasesc loc.

   Obraznicia "alesilor neamului" s-a transformat in sfidare iar lovitura de stat conrinua neabatut, in timp ce "marele tacut" isi numara "pasii" prin Cotroceni.

   Si uite asa, in ritmuri de manele, tara se indreapta spre "regionalizarea" definitiva iar prostimea neghioaba, prin votul sau, isi baga singura capul in lat.

   A fost odata, Romania !
  • -14 (26 voturi)    
   lamentari... (Marţi, 2 iunie 2015, 20:27)

   basta [anonim] i-a raspuns lui verid

   tataie, suntem o tara democratica. daca nu-ti convine iesi la vot.daca nici asa nu-ti convine, tai-o. du-te in burkina faso daca iti face placere. de lamentari suntem satui.
   • +12 (16 voturi)    
    tara democratica ? (Marţi, 2 iunie 2015, 21:33)

    Delest [anonim] i-a raspuns lui basta

    Tocmai, tataie, daca am fi intr-o tara democratica povestea "uite legea - nu e legea" nu ar exista. Nici aia cu "uite dreptul la vot - nu e dreptul la vot" in functie de "esti cu noi - nu esti cu noi" (asta a propos de votul la care ne indemni! Ai stat matale 10 ore in ploaie ca sa primesti gaze lacrimogene in loc de drept la vot ?)
    • -5 (7 voturi)    
     democratie (Marţi, 2 iunie 2015, 22:24)

     vot [anonim] i-a raspuns lui Delest

     da, romania este o tara democratica. presedintele se alege prin vot, parlamentul se alege prin vot. sunt 16 milioane de votanti. restul e vrajeala.
     • +1 (1 vot)    
      Serios? (Miercuri, 3 iunie 2015, 16:00)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui vot

      Ia spune matale, ca le stii asa de bine, cand ai votat matale NOMINAL pe careva din parlament, de exemplu pe seful parlamentului?
   • +2 (4 voturi)    
    ce-ar fi sa plece altii in Burkina Faso (Marţi, 2 iunie 2015, 22:35)

    bizonul_nou [utilizator] i-a raspuns lui basta

    sau eventual in Congo cu toti parlamentarii borfasi.
   • +2 (4 voturi)    
    Care drept de vot?????? (Marţi, 2 iunie 2015, 22:57)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui basta

    Pentru morti? de a vota de cateva ori? de a nu fi lasat sa votezi? de a ti se ignora votul chiar daca a fost 100% corect, ca in cazul referendum-ului? Aste e democratie?
    • -3 (3 voturi)    
     Apropo de referendum, (Miercuri, 3 iunie 2015, 8:46)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

     totusi cati au fraudat din milioanele alea balmajite de Morar si Monica?
     • +1 (3 voturi)    
      Unde am spus eu de milioane fraudate? (Miercuri, 3 iunie 2015, 15:26)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Tu stii sa citesti? Sau tie ti se pare corect sa votezi multiplu, sa fii impiedicat sa votezi, sa ti se igmore votul? Asa ca inventezi probleme si deviezi atentia in puna traditie pontista si uslasa.
     • 0 (2 voturi)    
      Si da, chiar au fost milioane fraudate (Miercuri, 3 iunie 2015, 18:55)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Ce-i drept nu la referendum, ci la alegeri. Pentru ca a impiedica pe cineva sa voteze este tot o frauda, o ilegalitate. Si asta pentru ca NU E CORECT sa ai o sectie-doua de votare la milioane de oameni, si situate si la distante imense!!!
  • -4 (10 voturi)    
   Deci toti liberalii au votat pentru arestare Sova (Marţi, 2 iunie 2015, 20:40)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui verid

   Data fiind structura senatului (vezi mai jos), cel mai probabil, 72 din cei 78 PSD-isti au votat impotriva arestarii lui Dan Sova iar toti cei 63 liberali plus inca 3 senatori din alte grupuri au fost pentru incuviintarea cererii de retinere formulate de DNA la adresa prietenului primului ministru.

   Practic PSD-ul l-a aparat in bloc pe Sova in timp ce PNL-ul, tot in masa, il dorea la puscarie deoarece, odata trimis dupa gratii, probabilitatea ca Sova sa-l traga dupa el la racoare pe Ponta este mare, cei doi savirsind infractiuni in comun.

   Liberalii impreuna cu Basescu si justitia sa mai au de asteptat. Planul lor de a-l da jos pe Ponta lovind in Sova a esuat.

   Structura Senat:
   - Grupul parlamentar al PSD --- 78
   - Grupul parlamentar al PNL --- 63
   - Grupul parlamentar al UDMR --- 8
   - Grupul parlamentar Liberal Conservator al PLR - PC --- 15
   - Senatori neafiliați --- 7
   Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Senatul_Rom%C3%A2niei

   Citat: "Senatul a respins marti, printr-un nou vot, cererea Justitiei de retinere si arestare a senatorului Dan Sova, cu 66 voturi pentru si 72 impotriva."
   • +13 (17 voturi)    
    nu toti (Marţi, 2 iunie 2015, 21:44)

    zyk [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    la vreo 9 liberali lenea a fost prea mare ca sa-si miste fizicul pana la locul de munca. 9 voturi cu care puteau sa rastoarne votul in favoarea lor. Asa trebuia sa actioneze romanii in noiembrie, sa nu se prezinte la vot, ca sa castige PSD-ul... javrele
    • +4 (6 voturi)    
     Deci 11 PNL-isti l-au salvat de fapt pe Sova! (Marţi, 2 iunie 2015, 22:35)

     dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui zyk

     Daca senatorii PNL:
     - Antonescu Crin
     - Boagiu Anca
     - Bodea Cristian Petru
     - Chiru Gigi Cristian
     - Dumitrescu Iulian
     - Popa Mihaela
     - Popescu Corneliu
     - Popescu Dumitru Dian
     - Mihai Neagu
     - Grigoras Viorel
     - Florian Daniel Cristian"
     au lipsit, asa cum scrie cineva mai sus, atunci PNL-ul se face responsabil de salvarea lui Dan Sova.
     • +4 (6 voturi)    
      Basca afiliatii, de frunte, ai PNL: (Miercuri, 3 iunie 2015, 3:10)

      EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

      ...Chiuariu si Vosganian...manca-i-ar tata de ... parlamentari reprezentativi ai celor care i-au votat, sa-i manance...
    • +4 (6 voturi)    
     Hai, mai draga, nu fi rau... Vroiai sa se.. (Miercuri, 3 iunie 2015, 2:42)

     EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui zyk

     ...deranjeze Crin, pentru atata lucru?...
   • +19 (23 voturi)    
    Parlamentul, marea rusine a Romaniei (Marţi, 2 iunie 2015, 22:02)

    Caligula [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Cu acest vot, titlul de senator a devenit sinonim cu cel de talhar. Acest titlu trebuie acum abolit, senatul trebuie desfintat.

    21 de talhari au lipsit de la vot - ca votul de ridicare a imunitatii nu e treaba lor oricum, si asta stim si noi

    2 talhari au aruncat gunoi in urna de vot - ca numai astfel se poate anula un vot de la un votant profesionist
  • +2 (4 voturi)    
   Solutia (Marţi, 2 iunie 2015, 22:50)

   ana-pat [utilizator] i-a raspuns lui verid

   Solutia sigura si dealtfel singura (total nedemocratica vor tipa unii !) nu este indepartarea a 2-3 parlamentari , ci a tuturor !!!! Tinuti cu apa si o felie de piine la 2 zile , sa vezi atunci " colaborari " cu DNA-ul.
   • +1 (5 voturi)    
    Si batuti cu biciul. Lasa-i sa tipe si... (Miercuri, 3 iunie 2015, 3:11)

    EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui ana-pat

    ...ce daca...asa e intr-o tara civilizata...
  • -1 (5 voturi)    
   Ai memoria scurta, (Miercuri, 3 iunie 2015, 8:41)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui verid

   PDL a votat de 3(trei) ori aceiasi chestie,si asta in aceiasi zi,deci exista un precedent facut chiar de opozitia de azi!!!
   S-a votat de cate ori a trbuit ca sa iasa cine trebuie la CCR,pe vremea lui Base si ai sai!!!
   • 0 (2 voturi)    
    Poti pune la socoteala si votul de la ... (Miercuri, 3 iunie 2015, 9:45)

    EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    ...Legea pensiilor....care chiar daca nu votau parlamentarii, voturile tot erau numarate...
 • +34 (40 voturi)    
  Scapa cine poate (Marţi, 2 iunie 2015, 14:25)

  Armadilo [anonim]

  Si Sova poate sa scape, inca foarte bine. La majoritatea care o are PSD-ul nu se pune problema.

  Parca il vad deja pe Ponta cu Sova in drum spre Dubai sarbatorind votul.

  Ero(r)i au fost, ero(r)i sunt inca
  Si-or fi in neamul romanesc

  Balaurul cu sapte capete............
 • +23 (29 voturi)    
  alaturi de nea dan varanul (Marţi, 2 iunie 2015, 14:35)

  un domn [utilizator]

  sa avem centura de diamante Doi Dani/pe 10 ani !
 • +29 (37 voturi)    
  senatori neocomunisti... (Marţi, 2 iunie 2015, 14:52)

  yellowdog [utilizator]

  voteaza pana iese cum vor ei
 • +24 (32 voturi)    
  Sovalua si ''dr" Viorel ! (Marţi, 2 iunie 2015, 15:01)

  Plagarus [utilizator]

  Amurgul derbedeilor politici fara nici o calificare serioasa,este aproape de final !
 • +11 (15 voturi)    
  Se va întâmpla dupa 17:30 (Marţi, 2 iunie 2015, 15:18)

  mr_mojo [utilizator]

  Când nu va mai fi nimeni în sală. Sper măcar de data asta opoziția să rămână în sală (presupunând ca votează toți pentru ridicarea imunității)...
 • +29 (35 voturi)    
  părere (Marţi, 2 iunie 2015, 15:33)

  Arl [utilizator]

  Acum ar fi fost momentul ca Marele Ales să vină în Parlament, să vorbească apăsat, cu forța milioanelor de voturi în spatele său, să ceară hoților să aplice legea. Dar ți-ai găsit tărie....
  • +17 (25 voturi)    
   madeira ... mon amour (Marţi, 2 iunie 2015, 18:48)

   mnicku [utilizator] i-a raspuns lui Arl

   da ce-i prost sa dea plaja pe tribuna parlamentului? sa dea somnul pe munca ? ti-ai gasit cine sa fie bataios. El la ora scrie al tz+1-lea pas.

   Dar, poate DNA-ul ai ia in DUBA-i pe toti din parlament pt infractiunea facuta anterior . Sper sa-i vad incolonati cu motociclistu' in frunte,
  • +12 (14 voturi)    
   Marele Ales e cocupat cu breslasii (Marţi, 2 iunie 2015, 19:47)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Arl

   face scaunele pt. muls vaca, ca sa-l citez pe Florin C.
   eu am totusi o intrebare: ce s-ar intampla daca toti parlamentarii opozitiei, noul pnl, si-ar da demisia din parlament ?
  • +3 (3 voturi)    
   pe marele ales l-au mituit (Miercuri, 3 iunie 2015, 0:26)

   timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui Arl

   cu un avion de lux cu care să-și plimbe soțioara prin lume
  • +3 (3 voturi)    
   ,,...ca Marele Ales să vină în Parlament..'' (Miercuri, 3 iunie 2015, 2:46)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui Arl

   ...apropo: cati pasi sunt de la Cotroceni pana-n Izvor? Aaaa...Pai tu ce crezi? Ca Iohannis e tipografie? Sa ne descrie fiecare pas pana-n Parlament? Ia vezi!...
 • +19 (25 voturi)    
  Stim deja (Marţi, 2 iunie 2015, 15:42)

  omezu [utilizator]

  Borfasii il vor apara, din nou, pe borfas!
  • +7 (11 voturi)    
   Toti sunt penli, hoti sau complici (Marţi, 2 iunie 2015, 19:46)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   Trebuie iesit in strada si alungati cu pietre. Hoti, derbedei, mafioti,
 • +27 (33 voturi)    
  Jenant (Marţi, 2 iunie 2015, 15:44)

  Dalinar [utilizator]

  sa aperi pe Prostul Marilor Proiecte.
 • +22 (28 voturi)    
  Presiunea strazii (Marţi, 2 iunie 2015, 15:49)

  ave-ave [utilizator]

  Ar fi buna o mobilizare rapida in fata Parlamentului.
  Oricum, mai tarziu sau mai devreme aceasta institutie, aparatoarea hotilor, ar trebui luata cu asalt. E o chestiune de timp. Pot face ei legi prin care sa scape cate vor, odata ce furia strazii s-a declansat, nu-i mai salveaza nimeni!
  • +14 (22 voturi)    
   doar presiunjea opiniei publice (Marţi, 2 iunie 2015, 18:10)

   B.T. Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui ave-ave

   Nu putem sa lasam apararea justitiei doar in seama ambasadelor din UE+USA. Opinia publica care este beneficiara unei justitii independente, ce face?
   Evolutia cazului Sova ( votul este previzibil) arata ca justitia este aproape total cucerita de catre PSD& comp.
   Suntem pasivi, ce asteptam?
   • +16 (22 voturi)    
    13 - 15 iunie IESITI IN STRADA !!!! (Marţi, 2 iunie 2015, 18:46)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui B.T. Alexandru

    minerii NU mai vin la Bucuresti !!!!! Ambasadele ne sustin !!!!! Mai putIn Oleg Magiunov.....care nu conteaza !!!!!
    • +11 (15 voturi)    
     Iesiti ACUM daca vreti sa faceti ceva (Marţi, 2 iunie 2015, 19:39)

     Lea [anonim] i-a raspuns lui un domn

     Pana peste 2 saptamani strang randurile ca dupa alegeri. Nu v-ati invatat minte in noiembrie?
 • +27 (35 voturi)    
  Penalii (Marţi, 2 iunie 2015, 15:50)

  un cetatean [anonim]

  apara alti penali votând secret, cu bile. O rusine!
  Trebuie iesit in strada. Justitia, chiar cu erorile ei, inevitabile, trebuie aparata.
  Inca o vreme cu Ponta si PSD-ul si ne feudalizam complet.
  • -3 (13 voturi)    
   DNA de ce nu trimite dosarul (Marţi, 2 iunie 2015, 20:54)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui un cetatean

   în instanță? Înseamnă că DNA nu are probe suficiente pentru condamnare și spera să le obțină de la Șova sub presiunea arestării preventive. Un asemenea comportament denotă neprofesionalismul procurorilor DNA, faptul că ei sunt mai mereu depășiți de corupți.
   • +1 (5 voturi)    
    Constantine, Constantine...Esti... (Miercuri, 3 iunie 2015, 2:53)

    EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    ...nebun?...Nu trimiterea-n judecata vor oamenii astia (tinerii cu facultate, cu internet si intelectuali de dreapta...obligatoriu la dreapta), ci catuse...Simplu: catuse!...Deci: sa le punem catuse! Verdictul este dat deja: Sova vinovat! O tara cu milioane de judecatori...

    @HN: semnat: Bolovanul
 • +21 (23 voturi)    
  Opozitie fara "cojones"... (Marţi, 2 iunie 2015, 15:50)

  Van_the_Man [utilizator]

  Daca ar exista opozitie, nu ar participa la vot si ar contesta hotararea la CC.
  Dar blatul se vede de la o poshta: vechiul PNL e inca pe mana cu USD-ul. Spre visul de aur: 2 partide alternativ la conducere dar in realitate acelasi FSN...
 • +24 (28 voturi)    
  Șova și Senatul sau compromis iremediabil. (Marţi, 2 iunie 2015, 15:55)

  vali47 [utilizator]

  Prin jmecheriile mafiote făcute pentru a scăpa de justiție Șova a întărit ideea că este vinovat iar Senatul sa compromis fiind considerat o adunătură de borfași.Dacă ne gândim la referendumul din 2009,atitudinea senatorilor confirmă votul nostru în sensul că Senatul nu are ce căuta în structura Legislativului,singurul lui rol dovedit este protecția hoților și îngreunarea muncii judecătorilor în aplicarea legii.Adică mafioți.
  • -14 (20 voturi)    
   vali... (Marţi, 2 iunie 2015, 18:33)

   VasileTache1 [anonim] i-a raspuns lui vali47

   ...a dracului este gramatica asta,borfasule!
 • +15 (17 voturi)    
  ... (Marţi, 2 iunie 2015, 16:03)

  uncetateansimplu [utilizator]

  Greu cu accesul comentarilor...
  Sunt toate cu acelasi subiect? Scarba produsa de clasa politica de 2 lei din aceasta tara membra UE...
 • -17 (29 voturi)    
  cererea Justitiei? (Marţi, 2 iunie 2015, 16:12)

  Gustav666 [utilizator]

  Poate cererea procurorilor...
  Conform Constitutiei, justitia este infaptuita de catre judecatori.
  • +19 (25 voturi)    
   Arestarea o decid judecatorii, bey nene ! (Marţi, 2 iunie 2015, 17:51)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

   UDMR-ul a lipsit la votul comisiei juridice a Senatului!
   Votul a fost secret la cererea membrilor PSD ai Comisiei juridice.
   La şedinţa Comisiei juridice au fost prezenţi 10 membri din cei 11, singurul absent fiind reprezentantul UDMR, Pataki Csaba.
   • -1 (5 voturi)    
    Nene Plagarus, (Marţi, 2 iunie 2015, 23:40)

    Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

    Nu-ți mai da cu părerea, ia cărțulia atât de "draga" idolului tău Basescu si citește la cine face referire sintagma "justiție". Nu sunt procurori pe-acolo.
    Justiția nu a cerut nimic Parlamentului.
   • +1 (3 voturi)    
    Bey nene, (Miercuri, 3 iunie 2015, 8:51)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

    procurorii te aresteaza 24 ore FARA MANDAT,apoi cer mandat la judecatori,bey nene!!!
  • +1 (9 voturi)    
   Sigur, ai gandit mult? (Marţi, 2 iunie 2015, 21:43)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

   Procurorii nu fac parte din aparatul de justitie? Ca si avocatii, grefierii, etc.? Ca banuiesc ca nu sunt de la CFR, constructii? Sau pentru tine or fi, ca la cum gandesti nu m-ar mira!
   • 0 (6 voturi)    
    Liviutule, (Marţi, 2 iunie 2015, 23:44)

    Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    La mintea ta de grădinița, nu ma mai mira nimic.
    Dar ca sa fiu in ton cu tine, ai uitat arhivarii si femeile de servici de la Instanțe.
    • -1 (1 vot)    
     Se pare ca tu ai asa o minte... (Miercuri, 3 iunie 2015, 15:07)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

     De aia am pus etc. Pentru ca mai sunt si altii. Si da, arhivarii fac parte, atata timp cat au acces la dosare si pot adauga sau scoate foi din dosare. Iar femeile de servici nu, daca nu au acces la dosare. Nu stiu cum e, dar in alte parti toti cei enumerati mai sus se considera ca fac parte din aparatul de justitie (NU AM SPUS ca sunt judecatori sau pot decide intr-o cauza, dar POT INFLUENTA decizia sau CONTRIBUI la luarea ei) si de asta de ex pot fi pusi si sa semneze niste angajamente de neinterventi, confidentialitate, sau mai stiu eu ce).
    • 0 (0 voturi)    
     Am uitat sa adaug (Miercuri, 3 iunie 2015, 15:22)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

     Tot intre cei care NU fac parte mai sunt portarii, paznicii. Tot ca ex. Dar dupa mintea ta asa de evoluata, cine consideri ca face parte din aparatul de justitie?
 • -21 (25 voturi)    
  curtea (ne)constitutionala... (Marţi, 2 iunie 2015, 18:15)

  demaGOGU [utilizator]

  ...a solicitat(sic!) Senatului Ro - depozitatul suveranitatii populare! - reluarea votului pana cand rezultatul in cazul Sova iese "cum trebuie"

  curat...democratura!
  • +12 (18 voturi)    
   Google nu da traducerea (Marţi, 2 iunie 2015, 18:49)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Din rusa in romana ? Nasol...
 • +15 (17 voturi)    
  mir (Marţi, 2 iunie 2015, 18:40)

  julien [anonim]

  o fi pregatit baba aia mirul pentru bandit.
 • -27 (29 voturi)    
  mie imi place (Marţi, 2 iunie 2015, 19:02)

  despre Blat [anonim]

  Singurul blat este Ponta - Basescu care vorbesc anti-justitie sa isi apere interesele adica pe Sovica si pe Udrica...gura mica postacilor, mergeti la munca nu stati pe net sa va dea Udrea de un pachet de tigari chiar nu va e rusine ?
  • 0 (4 voturi)    
   Gresesti profund! Unii postaci sunt... (Miercuri, 3 iunie 2015, 2:56)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui despre Blat

   ...chiar la locul de munca....
 • +14 (16 voturi)    
  Ce sa o mai lungim? (Marţi, 2 iunie 2015, 19:35)

  LeneaInCui [utilizator]

  Atata timp cat romanii vor sta in casutele lor, cu o bericica in mana si nu vor iesi sa protesteze, politicienii vor face pipi pe noi, "boporul".
  • 0 (4 voturi)    
   La cat ,,pipi pe noi'' a facut ... (Miercuri, 3 iunie 2015, 2:58)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui LeneaInCui

   ...Base vreo cativa ani, e si normal sa stam in casa: ni s-au umplut sticlutele cu bericica...
 • +7 (13 voturi)    
  ne vedem in strada (Marţi, 2 iunie 2015, 19:39)

  vali2 [utilizator]

  Azi !!
 • +6 (10 voturi)    
  Oricum.. (Marţi, 2 iunie 2015, 19:42)

  max# [utilizator]

  nu e vorba de copaci sau cianuri, aşa că nimeni nu va ieşi în stradă. De ce să nu-l apere atunci?
 • +7 (11 voturi)    
  Rusineeeeee (Marţi, 2 iunie 2015, 19:45)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  PArlamentul Romaniei = bande organizata de hoti care au fejuit si jefuiesc tara. Premierul = plagiator, seful mafiei care duisctruge tara. ROmanii trebuie sa iese in strada sa-i alunge cu pietre pe aceste haimanale !!!!! Romania e rusinea Europei, tara de hoti, condusa de hori, penali, derbedei si mafioti.
 • +10 (16 voturi)    
  Iar vot secret? (Marţi, 2 iunie 2015, 19:47)

  sile [anonim]

  De ce naiba o mai exista votul secret, daca oricum ai imunitate vizavi de ce votezi? Si cum s-o justifica votul secret in cazul asta? (In afara de explicatia ca suntem o tara bananiera unde nu exista reguli)
 • +9 (13 voturi)    
  Solutia Finala (Marţi, 2 iunie 2015, 19:50)

  OmSuparat [anonim]

  ...este dizolvarea parlamentului. Herr Iohannis sa propuna un guvern nou care NU va primi votul de incredere al parlamentului. Dupa doua voturi de incredere ratate presedintele va avea dreptul constitutional de a dizolva parlamentul. Vor urma apoi alegeri anticipate...

  Actualii mascarici din parlament nu reprezinta interesele alesilor. Reprezinta doar interesele lor si ale clicilor si clanurilor si satrelor si gastilor din care provin. Acum e momentul!!!!!!!!!! Daca Iohannis nu o face, trebuie iesim in strada.
  • +4 (6 voturi)    
   din pacate (Marţi, 2 iunie 2015, 20:47)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui OmSuparat

   Iohannis poate numi un nou premier doar dupa ce parlamentul, prin vot de cenzura, il da jos pe pacalici.
   Daca era cum zici tu Basescu putea sa ii dea un sut in ... lui Moliceanu in 2006 cand jigodia s-a dat pe mana PSD-ului.
  • 0 (4 voturi)    
   Mai draga! Dar tu esti suparat rau, ... (Miercuri, 3 iunie 2015, 3:00)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui OmSuparat

   ...dar rau de tot...
 • +9 (13 voturi)    
  Romania's PSD remains in insolvency (Marţi, 2 iunie 2015, 19:54)

  Plagarus [utilizator]

  " Dr " Ponta Viorel Victor scapa a doua oara de marturisirile lu Sova Dan-Coman & DP.122/2012 !
  • +1 (3 voturi)    
   Marturisirea se poate obține (Marţi, 2 iunie 2015, 22:31)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   de la Șova și în liberate. Sau procurorii DNA nu sunt în stare să obțină mărturisiri decât de la arestați preventivi?
 • +12 (16 voturi)    
  Maine dimineata... (Marţi, 2 iunie 2015, 20:03)

  Anna O. [utilizator]

  ...voi fi la poarta Ambasadei Republicii Congo, cu cererea de emigrare.
  Doar daca nu intalnesc pe drum niscaiva protestatari.
  Pai ce facem, fratilor? ii lasam pe astia sa ne bage de vii in mormant? Sau la balamuc? Ca nu stiu ce varianta sa prefer...
  • -3 (3 voturi)    
   Raspuns utilizatorului Anna O. (Marţi, 2 iunie 2015, 22:38)

   Ioan B. [anonim] i-a raspuns lui Anna O.

   At entie! Republica Congo nu primeste decat oameni inteligenti, iar dupa modul cu scrii nu cred ca ai sanse.
   • 0 (2 voturi)    
    Din comentariul Dvs. (Miercuri, 3 iunie 2015, 8:50)

    Anna O. [utilizator] i-a raspuns lui Ioan B.

    ...deduc doua lucruri:
    - ca in 2004, inaintea celui de-al doilea tur de prezidentiale, intre Nastase si Basescu, nu ati primit nici un SMS care suna cam asa: " Si daca ramuri bat in geam/ Si iese iarasi Bombo/ Eu ( imi scapa restul cuvintelor din vers )la-la-la-la-la-la-la/ Si emigrez in Congo!"
    - v-a deranjat la ceas tarziu lipsa mea de inteligenta, pentru care imi cer sincer scuze! Daca nu ma primesc congolezii, imi revizuiesc atitudinea si intru in Parlamentul Romaniei!
  • 0 (4 voturi)    
   Gaseste o modalitate, daca ai timp. (Marţi, 2 iunie 2015, 23:35)

   Marionette [utilizator] i-a raspuns lui Anna O.

   1. Trebuie sa fii din Bucuresti. Este cel mai vizibil. Trebuie sa strangi 10.000 oameni care sa nu fie speriati sa lupte pentru ce cred ca este corect.
   2. Trebuie sa ai o platforma informatica din care sa exprimi ideea pentru care vrei sa lupti. Eu as numi "formatiunea" Politia Parlamentului. Pui multe idei la votat din stiri. Spre exemplu pui "sa protestam pentru ca Parlamentul este zidul hotilor si sa nu incetam pana ce nu se renunta la imunitatea parlamentarilor in fata legii" 90% sa zicem ca voteaza din 100.000 de aderenti. Fiecare sa participe pe tronsonul de ore in care poate la demonstratie, Apoi vin altii si iau stafeta. Demonstratia este continuua. Nu se opreste decat cand are succes.
   3. Ideile pentru care se protesteaza sunt puse democratic la vot. In felul asta cleptocratii vor fi presati de multime sa cedeze. Vor fi pusi si provocatori. Cei care nu adera la ideile pentru care militezi ii excluzi, cei care nu participa fizic la un anumit interval ii excluzi. In felul asta ai o formatiune care lupta pentru idei, eventual niste nume: Plesu, Liiceanu, etc in frunte, niste valori incontestabile, Cum o ia pe aratura cleptocratia vine si presiunea strazii.
   4. Presiunea nu trebuie sa fie blanda. Cleptocratii au presa. Ei o vor face nevazuta. Protestele trebuie sa doara si sa fie mai mari decat puterea de represiune. Spre exemplu daca ai 20.000 de oameni in piata Politia nu are posibilitatea de represiune. Si blochezi o artera, o piata, pana vine cleptocratul sa iti spuna de ce protejeaza hotii
 • +12 (16 voturi)    
  Senatul a respins cererea Justitiei de retinere si (Marţi, 2 iunie 2015, 20:08)

  Vaio [anonim]

  Mi se pare normal ce s-a petrecut astazi tinand cont ca onor seful Senatului, cu pregatire in domeniul constructiilor, a confundat doua poduri in iarna, in plina campanie electorala. Trecem peste intrebarea : ce rost avea ca presedintele Senatului sa inaugureze poduri, insa faptul ca l-a confundat pe cel pe care se afla cu cel vecin aflat la cateva sute de metri distanta si incapatanandu-se sa persiste in eroare, impotriva evidentei si a tuturor reporterilor aflati la fata locului arata tipul de om despre care aducem vorbire. Astfel de persoane platim noi din impozite si alte daruri catre stat.
 • +11 (17 voturi)    
  votați uslamul (Marţi, 2 iunie 2015, 20:11)

  timp tamp [utilizator]

  Dreptate până la capăt.
  Să ne conducă parlamentul pușcăriașilor.
 • +12 (18 voturi)    
  hotia senatorilor condusi de un hot Tariceanu (Marţi, 2 iunie 2015, 20:25)

  Floriana [anonim]

  Ruuuusssssiiiiinnnnneeeee. Hotilor.
  Sarlatanilor!!! T0ti ar trebui sa fiti arestati si judecati. Sunteti o banda de hoti. Hotii nu se tradeaza intre ei.
  Nu ati facut decit sa va demacati nerusinarea si hotia.
 • +8 (14 voturi)    
  2016 (Marţi, 2 iunie 2015, 20:31)

  Francisc 1 [utilizator]

  sa speram ca nu uita nimeni!
  • +3 (9 voturi)    
   o pedeapsa prea mica (Marţi, 2 iunie 2015, 20:49)

   razvan73 [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   chiar in cazul in care reusim ceva....
 • +10 (14 voturi)    
  S-a adeverit.. (Marţi, 2 iunie 2015, 20:34)

  nescu [utilizator]

  Baietii au strans randurile, iar tonta a trecut si de ultimul hop - daca sova ajungea la beci guvernul nu mai rezista mai mult de 1 luna, dar asa... nimic nu ii mai poate opri pana la viitoarele alegeri.

  Opozitie face lulea acum, nimeni nu e suficient de vocal, doar Base se mai aude din joi 'n paste, insa timpul lui a cam trecut si are destule pe cap.

  Romania dormi in pace, FNI vegheaza...
 • +7 (9 voturi)    
  Se iarta (Marţi, 2 iunie 2015, 20:51)

  mavi [utilizator]

  Ca a scazut preturili si a cresscut alocatiunea la puradel.
 • +5 (11 voturi)    
  Parlament = Mafia (Marţi, 2 iunie 2015, 20:54)

  razvan73 [utilizator]

  Sunt plin de nervi pana peste cap...

  Pare ca sursa tuturor relelor pare fi acest nenorocit de parlament unde responsabilitatea se dizolva magic, si in plus mai voteaza si secret...se trec legi - codul penal modificat, codul silvic, modificari ale legii electorale, pensii speciale...totul dupa bunul lor plac. Romania e mosia lor de care isi bat joc cum vor!
 • +4 (6 voturi)    
  Jos FSN! (Marţi, 2 iunie 2015, 21:06)

  Marionette [utilizator]

  Vad votul de azi ca pe un act normal. Normal mi s-ar parea ca cealalta aripa a FSN-ului, PNL, care acum pozeaza in "opozitie" sa protesteze "indignati".
  Cine s-a saturat de dansul FSN-ului la putere sa nu ii mai voteze! Nu PSD, nu PNL (in care se afla si PDL), nu neofesenistii din PMP, nu prefesenistii din PUNR, nu UDMR!
 • +5 (7 voturi)    
  Ultima solutie (Marţi, 2 iunie 2015, 21:07)

  SISKA [anonim]

  inc-o revolutie ! Dar cu cine ?
  • +2 (6 voturi)    
   rev reloaded (Marţi, 2 iunie 2015, 21:50)

   AltMatei [anonim] i-a raspuns lui SISKA

   Deci cand iesim?
   • +1 (1 vot)    
    Pai, (Miercuri, 3 iunie 2015, 12:39)

    SISKA [anonim] i-a raspuns lui AltMatei

    ar fi frumoasa o "plimbare" de weekend, simbata, sau, si mai frumos, pe 15 iunie, la o "sarbatorire" a implinirii a 25 de ani de la prima mineriada "libera si democratica" postcomunista ... Cam asa cum au facut cei din Macedonia pe 17 mai (parca) ...
 • +2 (8 voturi)    
  sunt 2 solutii... (Marţi, 2 iunie 2015, 21:33)

  liviu_ [utilizator]

  1 - aalegeri anticipate
  2 - daca nici un partid nu are tupeu sa faca punctul 1 ... dati jos toti si luat de la capat cu alta clasa politica
  iohannis urla da nu vad ca face nimic
  acum e momentul sa se dizolve parlamentul !!!
  NU SE MAI POATE IN STILUL ASTA !!!
  • 0 (2 voturi)    
   din impozite platiti scaunele/lefurile lor (Marţi, 2 iunie 2015, 23:50)

   alta [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   nu mai platiti taxe si atunci ei nu vor mai avea venit.
  • 0 (2 voturi)    
   soluția e una (Miercuri, 3 iunie 2015, 0:32)

   timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Transformarea palatului parlamentului cu ocupanți cu tot în PUȘCĂRIA NAȚIONALĂ
 • 0 (6 voturi)    
  cred... (Marţi, 2 iunie 2015, 21:40)

  liviu_ [utilizator]

  din pacate ca daca in acest moment nu se intampla ceva (dizolvarea parlamentului, proteste CALUMEA, sau altceva) vor reveni pe vremea in care justitia era 0. Daca nu face cineva ceva in MAXIM 3 luni de zile sefa DNA si procuroru general vor zbura... apoi sefii de la justitie....
  trebuie facut ceva!!! asta daca nu vrem sa ne întoarcem cu 15 ani in urma si sa mai trebuiasca sa mai asteptam inca 20 de ani pana când sa avem posibilitatea sa avem iar o tara cat de cat curata
 • +6 (8 voturi)    
  Sunt absolut confuz! (Marţi, 2 iunie 2015, 21:43)

  -dorian- [utilizator]

  "votul pentru inseamna bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra, vot impotriva inseamna bila alba in urna neagra si bila neagra in urnea neagra"
  Pai ce draq puteau sa faca dobitocii astia ca sa se anuleze 2 voturi???
  Au furat bilele???
  • +1 (3 voturi)    
   cetățene turmentat ... (Miercuri, 3 iunie 2015, 0:36)

   timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui -dorian-

   le-au băgat în aceiași urnă sau le-au scăpat unora cărora le tremurau chiloțeii că îi saltă și pe ei dna ori de bătrânețe ca tătucu sârbu
 • -4 (12 voturi)    
  . (Marţi, 2 iunie 2015, 21:49)

  Marius Muntean [utilizator]

  Imunitatea parlamentara nu sta in calea actului de justitie. Asta este o manipulare a maselor pentru ca SRI si DNA sa castige cat mai multa putere.
 • +3 (3 voturi)    
  N-aveau voie sa voteze din nou (Marţi, 2 iunie 2015, 22:17)

  emil bobu [utilizator]

  Trebuia sa schimbe interpretarea primului vot, adica sa-i ridice imunitatea.

  Dar asta-i Romania, tara hotilor.

  CCR ce zice?
 • +3 (3 voturi)    
  Mai terminati-o cu dizolvarea parlamentului (Marţi, 2 iunie 2015, 22:40)

  LiviuX [utilizator]

  NU SE POATE! Nu va dati seama ca "republica prezidentiala" era o magarie, praf in ochi? Ca de fapt e republica CLAR PARLAMENTARA!! Cum poate fi dizolvat parlamentul? NU SE POATE! Doar daca nu e in stare sa aleaga un prim-ministru (si asta de doua ori, ceea ce nu e cazul). ATAT! parlamentul e de fapt cel atotputernic, poate suspenda presedintele sau demite guvernul, si dupa cum se vede acum, e mai tare si decat justitia. NICI Presedintele, NICI guvernul (si NICI justitia dupa cum se vede), NU AU NICI O PUTERE ASUPRA parlamentului!!!
 • -1 (3 voturi)    
  DNA (Marţi, 2 iunie 2015, 22:51)

  dNa [anonim]

  cei 72 trebuie sa ajunga incet dar sigur la inchisoare.
  > 5 ani +avere confiscata. TOT!
 • +4 (4 voturi)    
  pnl vinovat (Marţi, 2 iunie 2015, 23:23)

  coloneze [utilizator]

  daca puie monta a inceput sa vorbeasca si sa prinda curaj, pentru asta exista uin singur vinovat=pnl, care doarme in bocanci. aveti sustinerea cetatenilor atacati psd/ul, ca de nu va mananca. veyi transferul pnlistului la unpr
 • +2 (4 voturi)    
  pastrav.dumitru@yahoo.com (Marţi, 2 iunie 2015, 23:26)

  dumitru [anonim]

  hotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
 • +1 (3 voturi)    
  daca mai votati usle (Marţi, 2 iunie 2015, 23:27)

  rov [utilizator]

  asa sa patiti!
 • 0 (2 voturi)    
  pastrav.dumitru@yahoo.com (Marţi, 2 iunie 2015, 23:34)

  dumitru [anonim]

  acesti hotiiiiii
 • +2 (4 voturi)    
  Propanganda procurorilor (Miercuri, 3 iunie 2015, 0:00)

  cristi [anonim]

  "Cererea Justitiei de retinere si arestare a senatorului PSD a fost respinsa"

  Probabil ca Sova trebuie arestat preventiv (si condamnat), insa "Justitia" nu a formulat nici o cerere. Cererea de arestare a fost formulata de catre procurorii DNA.
  Procurorii DNA nu reprezinta "Justitia".
  Cel putin nu o reprezinta intr-o masura mai mare decat o reprezinta judectorii CAB care au judecat cazul Rarinca.

  Traim vremuri crancene.
 • +1 (3 voturi)    
  Pe noi ne aude oare cineva ? (Miercuri, 3 iunie 2015, 0:15)

  Anonim [anonim]

  Legea ar trebui sa fie o reflexie a dorintei masei.
  "Nu oamneii ar trebui sa se teama de guverne, guvernele ar trebui sa se teama de oameni!"
  Oare de ce suntem asa toleranti, cat sa mai induram ?
 • 0 (0 voturi)    
  SOVA (Miercuri, 3 iunie 2015, 10:15)

  Ilie [anonim]

  O mare lovitura data justitiei de senatorii corupti pana in maduva oaselor. O rusine si o pata enorma pe fata Romaniei
 • +1 (1 vot)    
  Sova - imunitatate (Miercuri, 3 iunie 2015, 22:58)

  Daniel [anonim]

  Cel mai ingrijorator lucru este faptul ca in Parlamentul Romaniei nu exista nici un jurist! Desigur, sint multi posesori de diplome care atesta absolvirea facultatii de drept la Spiru Haret sau Universitatea Ecologica (e.g.), dar nu juristi. Iar la TV, isi dau cu parerea in probleme de drept unii care nu stiu nici macar sa treaca singuri strada. O problema elementara, dar la care nimeni nu vrea, nu stie sau nu are interes sa dea raspunsul corect. Parlamentarii au imunitate DOAR in ce priveste declaratiile politice. Cu alte cuvinte, cind de se cere ridicarea imunitatii, parlamentarii au de verificat un singur lucru: daca faptele pentru care se cere aceasta ridicare sint declaratii politice sau sint altfel de infractiuni. Cind faptele sint declaratii politice, cererea trebuie respinsa. Cind sint alte infractiuni, trebuie admisa fara nici o obiectie. Daca sint infractiuni care nu reprezinta declaratii politice dar cererea este respinsa, parlamentarii care voteaza pentru respingere savirsesc infractiunea de favorizarea infractorului. Oricum, se stie ca avem un Parlament de infractori, prin ale carui legi a fost distrusa economia nationala.
 • 0 (0 voturi)    
  am avut dreptate? (Joi, 3 decembrie 2015, 12:03)

  Lucian RomulusConstantin [anonim]

  atunci cand am spus ca romania nu poate fi reformata decat cu ghilotina si aruncatorul de flacari? repet pentru a suta oara: pana nu avem o COMUNA DIN PARIS nu vom avea tara normala pe care o dorim! va trebui sa ne trezim intr-o buna zi daca nu e prea tarziu! NU EXISTA ALTERNATIVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version