Inca o zi de lucru la Senat, inca un blocaj in calea proiectului de hotarare privind votul de incuviintare a cererii DNA la Dan Sova. Comisia Juridica din Senat a votat asupra unui proiect de hotarare propus de presedintele comisiei, Catalin Boboc (PNL), insa votul nu a dus la niciun rezultat, intrucat cei 10 membri prezenti - cinci din grupul PNL si cinci din grupul PSD - si-au impartit voturile 5 la 5, in lipsa lui Csaba Pataki de la UDMR, al carui vot ar fi putut inclina balanta.

Proiect de hotarare SovaFoto: Hotnews

Vezi aici componenta comisiei

Votul in comisie a fost secret, la propunerea senatorului PSD Ioan Chelaru. Imediat dupa vot, cei cinci membri ai grupului PSD au parasit sedinta. Boboc a precizat ca in lipsa acestora a suspendat sedinta din lipsa de cvorum si nu a putut sa adopte un alt punct de vedere pentru a il trimite la Biroul Permanent.

"PSD-ul a ales sa fuga", a spus Boboc. "PSD nu mai stie ce tertipuri sa foloseasca pentru a amana", a mai spus Boboc.

Pe de alta parte, ceea ce se intampla in comisia juridica nu este esential, comisia avand rol consultativ. Biroul Permanent poate sa propuna proiect de hotarare si fara comisia juridica.

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu, vicepresedintele Biroului Permanent, declarase saptamana trecuta ca daca in comisie nu se reuseste adoptarea unui proiect de hotarare, se va merge direct in plen, fara sa se stie clar ce se va intampla aici.

Vezi mai jos proiectul de hotarare propus