Sebastian Grapa, presedinte al Comisiei de Regulament in Senat si pana astazi vicepresedinte al PNL Brasov, a plecat din partidul liberal si s-a inscris in UNPR, urmand sa activeze in grupul parlamentar al PSD. Grapa a declarat pentru Hotnews.ro ca motivul este unul simplu: in PNL ar fi avut un viitor politic gri, iar in UNPR urmeaza unul "foarte senin". Grapa si-a exprimat nemultumirea legata de fuziunea PNL-PDL, despre care spune ca a coborat partidul si ca ceea ce arata sondajele in prezent pentru liberali nu va mai dura, intrucat exista "rani nevindecabile".

Sebastian GrapaFoto: Agerpres

UPDATE 16.30: Sebastian Grapa si-a anuntat inscrierea in grupul PSD si in plenul Senatului, fiind aplaudat de noii colegi.

Grapa, in varsta de 43 de ani, a fost ales in 2012 in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.08 Brasov.

Reporter: Ce v-a determinat sa va inscrieti in UNPR?

Sebastian Grapa: Felul in care vad viitorul. Este foarte simplu - extrem de gri in PNL, si extrem de senin in UNPR. Ma refer in primul rand in viitorul meu politic si apoi la viitorul oamenilor pe care ii reprezint. Eu nuam treaba cu viitorul tarii cred ca viitorul tarii este dat de suma deciziilor pe care le iau mai multi oameni nu pe care le ia unul singur.

Din punctul meu de vedere, exista rani care nu se pot vindeca, fuziunea asta nu a facut altceva decat sa coboare PNL chiar daca acum exista niste sondaje care incep cu cifra 4 sau 3, parerea mea este ca intr-un viitor foarte apropiat ranile care nu se vindeca produc si alte suferinte. Si sunt rani nevindecabile. Ideea de ineficienta unora din administratie care trebuie sa plece dar nu vor pleca pentru simplul fapt pentru ca fiind prinsi in structura ei cred ca isi vor perpetua functia de primar sau ce e pe acolo, iar ei sunt niste ineficienti, si va mai dau un argument - toate deciziile pe care PNL-ul le ia, le ia folosind un inalbitor care nu se potriveste cu rufele colorate. Eu am invatat ca atunci cand tre sa speli folosesti pentru rufe albe inalbitor, noi folosim inalbitor pentru orice, si atunci este varza. PNL era un partid pestrit, era un pastel de caractere acolo. Daca bagi peste tot - e adevarat ca sunt si rufe murdare - daca bagi un inalbitor strici totul.

Si asta s-a intamplat in momentul de fata. Nu critic pe nimeni.

Rep.: Deci sunteti nemultumit de fuziune.

S. Grapa: Categoric, de la fuziune pleaca totul. De la decizii care sunt impotriva membrilor consacrati ai acestui partid, de la dorinta exacerbata de a avea o justitie care numai justitie nu se numeste.

Rep.: Si in privinta ideologiilor? PNL si UNPR sunt totusi opuse ideologic.

Sebastian Grapa: Cel mai bun moment pentru PNL a fost in USL. Mai vorbim de ideologii?