Motiunea simpla "PSD curenteaza banul public - bonusuri uriase, contracte cu dedicatie si secrete de stat la Transelectrica" va fi dezbatuta marti in plenul Camerei Deputatilor iar miercuri va fi votata, potrivit Agerpres.

Motiunea este initiata de deputatii PNL. Acestia ii cer ministrului Economiei, Mihai Tudose, sa ia decizii radicale pentru a scoate compania Transelectrica "de sub influenta PSD".

Potrivit motiunii, companiile de stat, in special cele din domeniul energiei, au devenit in mandatul de premier al lui Victor Ponta "anexe" ale partidului condus de acesta, prin care "sunt alimentate firmele si buzunarele prietenilor politici ai guvernarii PSD-iste".

Initiatorii sustin ca, votand aceasta motiune, deputatii vor da un semnal serios ca Transelectrica trebuie sa iasa din sfera "de influenta toxica a PSD-ului" si il vor obliga pe ministrul Economiei sa ia decizii "responsabile" si "radicale", prin care compania sa nu mai fie locul in care sunt satisfacute "castigurile clientelei PSD-iste", respectiv "orgoliile politice de moment", sacrificandu-se astfel interese majore de politica energetica.