„Elena Udrea a fost alegerea presedintelui” si o surpriza totala pentru ceilalti consilieri ai sefului statului, a declarat Adriana Saftoiu laProTV.

Adriana SaftoiuFoto: AGERPRES

Autoarea „Cronicii de Cotroceni” spune ca in acel moment, Udrea avea o mare problema pe partea de imagine, din cauza sotului ei, pe care in trecut Basescu il atacase in repetate randuri.

„Presedintele Romaniei din 2005, care a fost unul dintre cei mai puternici opozanti ai PSD in 2000-2004, a avut nenumarate conferinte de presa unde vorbea despre mafia lui Adrian Nastase – erau Bittner, Petrache si Cocos si era intotdeauna un al patrulea, Gabriel Oprea. Din discursurile noastre din 2002-2003 numele acestea erau nelipsite. Sigur ca domnul Cocos dispare din discurs usor-usor la inceputul lui 2004. Intre timp, doamna Udrea devine consilier PNL la Primaria Capitalei. Dar memoria presei e selectiva, alege exact ce ii trebuie cand ii trebuie. Eram sigura ca atunci cand o vom anunta pe Elena Udrea va aparea aceasta discutie privind faptul ca e sotia domnului Cocos, asa s-a si intamplat dar a fost asumat de catre presedinte”, spune Adriana Saftoiu.

Fostul consilier prezidential a vorbit si despre o atmosfera „toxica” ce ar fi existat la Cotroceni.

„Era o tensiune, presedintele ne suspecta ca n-o integram. Eu una, mai devreme decat publicul, am inteles foarte repede ca Elena Udrea era proiectul politic al presedintelui. Tristetea era ca n-o spunea, asumat. Daca o spunea in 2005 asa cum a facut-o in al doilea mandat, am fi inteles mai bine ce aveam noi de facut acolo. Dar era un permanent repros ca nu reusim sa o integram”, a mai declarat autoarea „Cronicii de Cotroceni”