Copresedintele PNL Alina Ghorghiu a declarat, sambata, la Galati, ca ii este teama ca Executivul ar putea da o ordonanta de urgenta prin care sa amane aplicarea legii privind cresterea alocatiilor pentru copii, lege care va fi promulgata de presedintele Romaniei pe 1 iunie, transmite Agerpres.

Potrivit Alinei Gorghiu, comportamentul premierului Ponta in privinta acestei masuri este unul dublu, pe de o parte apreciind masura, iar pe de alta parte nevotand-o in plenul Parlamentului.

"Luni e 1 iunie, o zi foarte importanta pentru cei 3,7 milioane de copii din Romania si nu spun asta pentru ca paternitatea legii apartine PNL, ci ca sa trag un semnal de alarma. Si asta pentru ca am auzit doua declaratii - a premierului si a ministrului Muncii - care m-au ingrozit. Una a premierului care spune 'nu garantez ca la anul mai avem bani pentru a aplica aceasta masura', iar raspunsul meu este ca un drept castigat ramane castigat si (...), daca domnia sa crede ca nu va gestiona eficient resursele tarii astfel incat sa asigure 84 de lei pentru copii si la anul, il invit sa plece de la Palatul Victoria pentru ca un guvern liberal poate sa asigure acest angajament. Am auzit si ca Rovana Plumb va scrie o depesa la Curtea Constitutionala sa i se spuna daca poate sa asigure diferentiat alocatia. La cati bani se toaca de la bugetul statului, Guvernul ar trebui sa-si plateasca un consilier care sa-i spuna ca exista o decizie din 2006 a Curtii Constitutionale care impiedica sa se acorde diferentiat alocatia, functie de venitul familiei", a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a sustinut ca temerea ei "cea mai mare" este ca pe 1 iunie promulga presedintele legea "si imediat dupa Guvernul va gasi unul din tertipurile posibile" pentru a amana intrarea in vigoare a actului normativ.

"Mi-e teama de o eventuala ordonanta de urgenta prin care sa fie prorogata intrarea in vigoare a acelei prevederi de majorare a alocatiilor. Va spun ca mi-e teama, pentru ca ii vad sovaind. Public, pe de o parte, o felicita pe Rovana Plumb ca a marit alocatiile, in timp ce in sala de plen nu a votat masura", a spus Gorghiu.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu si prim-vicepresedintele formatiunii Catalin Predoiu au participat, timp de doua zile, la mai multe intalniri cu membri ai organizatiilor liberale din judetul Galati.

Programul a cuprins, vineri, mai multe deplasari in judetul Galati, in localitatile conduse de primari PNL si discutarea cu membrii de partid despre strategia pe care o vor adopta in campania electorala de anul viitor. Potrivit Alinei Gorghiu, candidaturile celor interesati vor fi depuse pana la finele lunii iunie, iar cei mai buni candidati vor fi selectati prin competitie interna in partid, astfel incat in luna septembrie candidaturile sa fie clare.