Deputatii Florentin Gust si Petre Petrescu au fost exclusi din Partidul Social Democrat (PSD) pe motiv ca s-au implicat in constructia unei alte formatiuni politice, respectiv Partidul Social Romanesc (PSRo), informeaza Agerpres.

Anuntul a fost facut vineri de catre presedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, in cadrul Reuniunii Comitetului Executiv si a Consiliului Judetean ale filialei, care a precizat ca decizia a fost luata de catre Biroul Permanent Judetean.

Biroul Permanent Judetean a decis joi excluderea din partid a unor membri pentru s-au implicat in constructia altei formatiuni politice si au adus prejudiciu de imagine PSD Dolj. Hotararea Biroului Permanent Judetean al PSD Dolj de excludere a celor doi deputati a fost confirmata vineri de catre Comitetul Executiv Judetean ai carui membri au votat in unanimitate.

Alaturi de cei doi parlamentari au fost exclusi si consilierii judeteni Mihaela Ceana si Constantin Mosoiu, precum si alti sapte membri. Potrivit lui Claudiu Manda, decizia poate fi contestata de cei exclusi la Comisia judeteana de disciplina si arbitraj a PSD Dolj in termen de zece zile.

"Cei exclusi nu au fost cautati, sunati, sa fie intrebati daca doresc sa continue alaturi de noi. I-am vazut in mass-media prezenti impreuna la constructia unui nou partid politic. Nu avem cum sa credem ca fac pe Lascarica sa ne spuna "Domn Semaca, domn Semaca, am fost adusi cu forta!" Daca s-au implicat intr-un alt partid politic, este libertatea lor sa o faca, le uram succes. Nu stiu care va fi rezultatul pe care il vor avea acolo, dar de azi nu mai sunt colegii nostri de partid, ci colegii nostri din politica, adversari pe scena politica si ramane sa vedem la locale, parlamentare si alte alegeri care vor fi rezultatele", a spus Manda.

Deputatul Petre Petrescu este presedintele PSRo Dolj, iar Florentin Gust este vicepresedinte national al noului partid condus de Mircea Geoana.