Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat vineri, la Iasi, ca in cadrul partidului sunt doua curente privind participarea la alegeri, intr-o alianta cu PSD sau, respectiv, prin fortele proprii, scrie Agerpres.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

"Avem ambitii mari. Ne-am creat obiective. Pe de alta parte, in partidul nostru sunt doua curente. Unul dintre ele reprezinta o alianta, alianta care este de centru stanga, cu PSD, pana in 2016, care prevede si chestii comune. Avem o intelegere cu PSD, o analizam. Avem un alt curent in partid, sa candidam pe forte proprii. Indiferent de varianta finala, indiferent de formula politica, ne-am propus sa aducem si noi un plus", a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a spus si ca un alt obiectiv strategic propus pentru urmatorii cinci ani este sa "reinvie mai mult nationalismul pozitiv, patriotismul adevarat". "Strategia politica a UNPR nu s-a schimbat. Nu se schimba. Interesul national conteaza. Vorbim mai putin de stanga si de dreapta, vorbim de Romania, de interesul general al Romaniei", a spus Gabriel Oprea.

El a tinut sa precizeze ca UNPR sprijina cu onestitate guvernul din care face parte, dar si Presedintia. "Este, o spun intotdeauna, in primul rand, o problema de bun simt de a-ti respecta cuvantul. Sprijinim si presedintele Romaniei, fiindca este ales de poporul roman, mai ales pe proiecte de securitate nationala. Nu avem multe domenii in care consideram ca avem expertiza, dar cel putin in securitate nationala, administratie, agricultura, sanatate, invatamant, avem oameni de valoare", a mai spus liderul UNPR.