Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, a anuntat joi intr-o conferinta de presa ca a demisionat din functiile de conducere detinute in partid, inclusiv din functia de vicepresedinte la nivel national, potrivit Agerpres. La acelasi gest a recurs si Niculae Badalau, liderul PSD Giurgiu, care si-a mentinut insa functia de secretar general adjunct al PSD.

Stanescu, presedinte al Consiliului Judetean Olt, a declarat ca au mai demisionat din functiile de conducere detinute in partid si presedintii organizatiilor PSD din Giurgiu, Vaslui si Maramures.

'Mi-am dat demisia din functia de vicepresedinte al partidului la nivel national si presedinte al organizatiei PSD Olt. Motivul - demisia e un act de vointa unilaterala - pentru ca asa cum stiti exista o sentinta, chiar daca nu este definitiva, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu vorbesc de nume, chiar daca il cheama Liviu Dragnea sau il chema altcumva, in care presedintele executiv al PSD este condamnat cu suspendare un an de zile, motivul il stiti toti, referendumul. (...) Mai sunt din cate stiu eu inca trei colegi de-ai mei, este vorba de presedintele organizatiei PSD Giurgiu, domnul senator Badalau (Niculae Badalau), este vorba de presedintele CJ si PSD Buzatu (Dumitru Buzatu) de la Vaslui, de domnul Zetea Gabriel, vicepresedinte CJ si presedinte al PSD Maramures. Deci care ne-am scris demisia si cei care am inregistrat-o, cel putin din cate informatii am eu pana sa plec de la sediul din Kiseleff, de ieri, unde s-a tinut Comitetul Executiv', a declarat Stanescu.

El a afirmat ca demisia sa reprezinta un gest de solidaritate cu presedintele executiv al partidului, in contextul in care decizia privind organizarea unui referendum in 2012 pentru demiterea presedintelui de atunci Traian Basescu a fost luata in Comitetul Executiv al PSD cu unanimitate de voturi.

'Eu va spun ca decizia in 2012 de a face referendum (...), a fost o decizie colectiva a PSD, o decizie a Comitetului Executiv National, decizia a fost in unanimitate, toti am fost de acord, nimeni nu a fost impotriva. (...) Decizia luata in CEx National al PSD a fost in comun acord cu colegii liberali de la acea vreme, exista USL, o idee buna la acea data si colegii nostri liberali care astazi critica aproape aceasta actiune eu spun ca sunt lipsiti de demnitate, chiar spun ca unii dintre ei au devenit penibili, in momentul in care critici presedintele executiv al PSD ca a coordonat campania USL la referendum in 2012 si bineinteles ca din acest comitet de coordonare a campaniei pentru referendumul de demitere a presedintelui de atunci Traian Basescu nu au fost numai membri PSD, au fost si foarte multi membri marcanti ai PNL care astazi au cu totul alta parere. (...) Liviu Dragnea nu a luat aceasta decizie singur si nu ma feresc sa spun ca ceea ce a facut Liviu Dragnea la nivel national am facut noi toti presedintii de organizatii, membri ai Comitetului Executiv National, au facut si colegii liberali aceleasi lucruri (...)' a subliniat Paul Stanescu.

El a mentionat ca va ramane in continuare in PSD si nu va reveni asupra demisiei. Stanescu a afirmat ca deocamdata nu poate spune daca va mai candida in viitor la sefia organizatiei PSD Olt.

Organizatia PSD Olt este condusa acum de presedintele executiv al organizatiei, Marius Oprescu, care ocupa si functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt. Oprescu va ramane la conducerea PSD Olt pana la o decizie a Comitetului Executiv National al PSD privind o interimatul functiei de presedinte al organizatiei judetene ori in lipsa unei asemenea decizii pana la organizarea de noi alegeri.

'Pana cand CExN va lua o decizie privind interimatul de la PSD Olt, organizatia va fi condusa de presedintele executiv Marius Oprescu. Indiferent ce ar fi, la aceasta decizie nu revin, desi colegi de-ai mei au spus ca nu e bine sa-mi dau demisia, e un act de vointa unilateral si imi rezerv acest drept sa am demnitatea si onoarea care se impun intr-o asemenea situatie. Voi ramane membru al PSD si voi face toate eforturile ca PSD sa aiba un scor cat mai bun la Olt', a conchis Paul Stanescu.

--------------

Badalau a demisionat din fruntea organizatiei judetene a PSD Giurgiu

Senatorul social-democrat Niculae Badalau a declarat joi, pentru Agerpres, ca a demisionat din functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD Giurgiu in semn de solidaritate cu 'cei 7,4 milioane de oameni care au votat la Referendum'.

'Eu sunt un om de cuvant si consecvent si nu declar una pe scarile partidului si alta pe la colturi. Mi-am depus demisia la Comitetul Executiv al partidului, din functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD Giurgiu. Nu vad nicio tragedie in asta, poate ca unii isi freaca mainile deja, dar e vorba de principiu aici, vreau sa anunt acest lucru maine si direct, in teritoriu, oamenilor care m-au ales', a declarat Niculae Badalau.

El spune ca ramane secretar general adjunct in cadrul PSD si asteapta decizia conducerii partidului cu privire la demisia lui.

'Demisia este un act unilateral, dar astept decizia presedintelui partidului, poate are o solutie mai buna la Giurgiu, e vorba de principiu aici. Sunt solidar cu cei 7,4 milioane de oameni care au votat atunci, la Referendum, si la Giurgiu am obtinut cel mai bun rezultat. Eu nu pot sa il judec pe Liviu Dragnea decat politic, nu comentez actul de justitie, dar politic, noi, si ma refer aici la toti actorii de pe scena politica, in momentul in care am fost de acord cu organizarea Referendumului, am organizat Referendumul, am votat sa facem acel referendum si ca domnul Dragnea sa conduca campania, noi il punem si noi votam acum sa il dam afara!? In viata trebuie sa sti sa mai si pierzi si sa mai dai si un pas inapoi, e vorba de principiu aici si daca acceptam e ca si cum certificam ca Referendumul a fost o mascarada', a subliniat senatorul Niculae Badalau.