Radu Mazare, aflat in arest preventiv pentru luare de mita, a renuntat la calitatea de membru al PSD dupa ce, la mijlocul lunii martie, a demisionat din functia de presedinte al organizatiei PSD Constanta, iar in urma cu cateva zile si-a dat demisia si din functia de primar, informeaza Mediafax.

Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

Surse din randul organizatiei municipale a PSD Constanta au declarat ca Radu Mazare a plecat din partid, precizand ca demisia ar fi fost depusa saptamana trecuta la filiala municipala.

Secretarul executiv al PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a precizat ca miercuri a aflat despre decizia luata de Radu Mazare, iar, conform statutului partidului, acesta nu mai este membru PSD din momentul in care si-a inaintat demisia.

"In prima sedinta a organizatiei municipale se va lua la cunostinta despre aceasta demisie si asta este", a precizat Cristinel Dragomir, fara sa faca alte comentarii.

La jumatatea lunii martie, Radu Mazare a renuntat la functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta, iar vinerea trecuta el si-a dat demisia si din functia de primar al Constantei.

Atributiile de primar au fost preluate de catre viceprimarul Decebal Fagadau, dupa ce Radu Mazare, primar al Constantei din anul 2000, a fost arestat preventiv si suspendat din functie, prin ordin al prefectului.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca miercuri o contestatie a DNA fata de decizia instantei de a-l elibera din arest preventiv pe Radu Mazare, intr-un dosar in care acesta este acuzat de DNA de fapte de coruptie.

Pe 22 mai, un judecator de la ICCJ i-a admis lui Mazare o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, insa DNA a facut contestatie.

Daca instanta va respinge contestatia DNA, Radu Mazare va fi plasat in arest la domiciliu, el aflandu-se in arest preventiv din 2 aprilie.

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta.