Co-presedintele PNL Alina Gorghiu il acuza pe Calin Popescu Tariceanu ca "postoreste" impreuna cu Victor Ponta si PSD "frontul anti-justitie", dupa ce seful Senatului a cerut demiterea Laurei Codruta Kovesi si a Liviei Stanciu, care conduc DNA si Inalta Curte de Justitie.

Alina Gorghiu atrage atentia ca Senatul "face legi si NU se pronunta, conform Constitutiei, asupra deciziilor instantelor", in conditiile in care acest rol "revine exclusiv CSM si instantelor competente".

"Daca e cineva vinovat de vreo eroare judiciara, trebuie sa plateasca, dar vinovatia sa nu o stabilesc parlamentarii", scrie Alina Gorghiu, pe contul ei de Facebook, reamintind ca Tariceanu "obstructioneaza de doua luni Constitutia in cazul Sova".

"E lesne de observat, insa, ca spiritul justitiar al dlui Tariceanu functioneaza extrem de selectiv. Seful Senatului exploateaza politicianist cazul pe care il invoca, pentru a justifica ofensiva Puterii asupra legilor penale si a institutiilor anticoruptie. Acesta nu este un demers al Parlamentului, ci al frontului anti-justitie pe care il pastoreste domnul Tariceanu, impreuna cu Victor Ponta si PSD, iar PNL nu va gira niciodata actiunile prin care acestia incearca sa se opuna justitiei", spune Alina Gorghiu.

Catalin Predoiu ii cere lui Tariceanu sa demisioneze, acuzandu-l ca este un "servitor al mafiei".

"Domnul Tariceanu este consecvent si a ramas acelasi bun prieten al infractorilor politicieni ca si atunci cand, de exemplu:

a) il apara public si se plimba de mana cu dl. Remes cand acesta lua spaga caltabosi si masini de teren;

b) incerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu, condamnat ulterior si el pentru coruptie;

c) cerea, cu incalcarea legii, sa fie informat de Procurorul general atunci cand membrii Guvernului erau anchetati pentru fapte de coruptie in faza secreta a cercetarilor preliminare (conform vechiului Cod de procedura penala);

d) sustinea, alaturi de Ponta si PSD, modificarea Codului penal si Codului de procedura penala astfel incat jurnalistii care publicau date din dosare sa fie pedepsiti cu inchisoarea, iar mijloacele de supraveghere secreta (de ex. inregistrarea convorbirilor telefonice) sa fie folosite doar cu instiintarea prealabila a politicienilor suspectati de coruptie;

e) certa ambasadorii UE si SUA pentru ca acestia sustineau lupta anticoruptie si respectarea statului de drept in Romania;

f) a refuzat sa trimita spre publicare votul Senatului care aviza arestarea preventiva a inculpatului Sova Dan", enumera Predoiu, tot pe Facebook.

In opinia acestuia, "comportamentul domnului Tariceanu nu are nicio legatura cu functia si atributiile unui presedinte al Senatului Romaniei, ci cu atributiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta si PSD".

Domnul Tariceanu nu mai reprezinta romanii, ci este agentul activ al PSD si al lui Ponta in lupta acestora cu anticoruptia, statul de drept si legile Romaniei. Domnule Tariceanu, numai CSM are atributii de inspectie judiciara. Cer demisia imediata a lui Tariceanu. Azi am fost aproape de o catastrofa prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tariceanu continua sa impinga Romania spre buza prapastiei. Sa plece si sa ne lase in pace. Romanii nu il platesc sa slujeasca mafia", incheie Predoiu.

Reactiile celor doi vin dupa ce Calin Popescu Tariceanu i-a cerut marti intr-o scrisoare deschisa presedintelui Iohannis sa le inlature "prin demitere ori demisie" pe sefa DNA, Laura Kovesi, si sefa Inaltei Curti, Livia Stanciu.

ariceanu o acuza pe sefa DNA ca a arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca in urma unui "denunt calomnios" al Liviei Stanciu, pentru ca ulterior sa fie declarata nevinovata de instantele de judecata.

Tariceanu i-a mai cerut lui Iohannis sa solicite CSM inceperea unei anchete disciplinare la adresa lui Kovesi si Stanciu. Reamintim ca DNA a cerut Senatului pana maine toate documentele legate de cazul Dan Sova, aparat din rasputeri de insusi Calin Popescu Tariceanu.