​Senatorii lucreaza luni in teritoriu, luandu-si liber din Parlament pentru Rusaliile catolice, astfel ca discutia privind motivarea Curtii Constitutionale pentru hotararea la cazul Sova se amana cu inca o zi.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca este vorba despre o decizie a Biroului Permanent adoptata saptamana trecuta.

"Ieri au fost Floriile, scuzati-ma, Rusaliile la catolici si colegii care sunt catolici au cerut ca azi sa fie zi libera. Si saptamana viitoare, dupa Rusaliile pe stil ortodox, va fi liber", a spus Tariceanu, la intrebarile ziaristilor.

Biroul Permanent al Senatului urmeaza sa discute cazul Sova marti.

Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat marti motivarea deciziei data pe 6 mai in privind hotararii Senatului privind votul din 25 martie pe cererea de arestare a lui Dan Sova. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, anuntase ca Senatul va respecta decizia CCR, nu inainte insa de a primi motivarea acesteia.

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat marti ca, pentru a se decide cum urmeaza sa se procedeze ca urmare a deciziei CCR, in prima sedinta a Biroului Permanent ce va fi convocata saptamana viitoare se va cere un punct de vedere de la Comisia Juridica din Senat, punct de vedere ce va fi dezbatut in plenul Senatului.