Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au afirmat sambata, la Pitesti, ca intreaga conducere a partidului a trecut peste incidentul cauzat de inregistrarile in care Teodor Atanasiu ii critica pe unii dintre colegii proveniti din PDL, iar prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a spus ca e "partener" cu Atanasiu, cu care a avut "discutii substantiale" pe programul de guvernare. "Am trecut peste acel incident si, daca ne uitam la tabloul complex al fuziunii, constatam ca a fost ceva ce poate fi depasit. Si eu, si Vasile Blaga, si Catalin Predoiu, si Teodor Atanasiu, si Marian Petrache, si Gheorghe Flutur, si multi altii suntem in aceeasi echipa", a declarat Gorghiu, la conferinta de presa de dupa Consiliul National al PNL, potrivit Agerpres.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

Si copresedintele Vasile Blaga a apreciat ca incidentul a fost deja depasit, cel putin la nivelul conducerii partidului. "Noi am avut acum doua saptamani o analiza colegiala fata de stenogramele care aparusera, de la Bistrita, si pot sa va spun ca am trecut peste toate tensiunile dintre noi. Sper sa nu mai avem ocazia sa discutam despre astfel de lucruri si eu imi cer scuze pentru cei care nu au avut puterea sa treaca peste aceste suparari. Practic, daca nu aveam forta, la un moment dat, sa trecem peste situatii care ne-au despartit, peste puncte de vedere care ne-au despartit, nu faceam aceasta mare constructie", a spus Vasile Blaga.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a sustinut ca are o foarte buna colaborare cu Teodor Atanasiu. "Pot sa va spun ca, pe programul de guvernare, am avut discutii substantiale cu domnul Atanasiu, care a ajutat foarte mult echipele care s-au ocupat de partea economica, in special. (...) Sunt partener cu domnul Atanasiu, asa cum sunt si cu domnul Blaga, asa cum sunt si cu doamna Gorghiu. (...) Iar faptul ca ne putem discuta problemele deschis este o tarie a partidului, nu este o vulnerabilitate", a declarat Predoiu.

Discursul vicepresedintelui PNL Teodor Atanasiu a fost intrerupt, sambata, de vociferarile unora dintre participantii la Consiliul National al PNL de la Pitesti.

Vociferarile au inceput in momentul in care Atanasiu a ajuns la tribuna si au continuat, in ciuda interventiei copresedintelui PNL Vasile Blaga, care i-a rugat pe cei din sala sa lase in urma orice animozitati. Dupa mai putin de doua minute, Teodor Atanasiu a renuntat sa-si continue discursul si a plecat de la tribuna.

La inceputul lunii mai, presa a difuzat o inregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea intr-o sedinta a vechiului PNL despre faptul ca membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia ca o sa aiba prim-ministru, prin Catalin Predoiu, dar ca nu il vor avea. Totodata, Atanasiu ar mai fi spus ca cei din garda PDL "o sa dispara rand pe rand", pentru ca nu ar mai fi nevoie de ei.