Consiliul National al PNL, in cadrul caruia va fi aprobata forma finala a programului de guvernare al liberalilor, se va intruni sambata la Pitesti. Potrivit unui comunicat al PNL citat de Agerpres, lucrarile Consiliului National se vor desfasura intre orele 12:00 si 14:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti, iar la finalul reuniunii liderii liberali vor sustine o conferinta de presa. Programul zilei mai include o serie de manifestari dedicate celebrarii a 140 de ani de la infiintarea PNL, care se vor desfasura cu incepere de la ora 15:00 la Vila Florica din orasul Stefanesti, fosta resedinta a familiei Bratianu.

Decizia privind organizarea Consiliului National la Pitesti a fost anuntata pe 27 aprilie de copresedintele PNL Vasile Blaga. "Am decis convocarea Consiliului National al PNL pentru data de 23 mai la Pitesti, ora 12,00. Pe langa o analiza a situatiei politice la zi, vom aproba forma finala a programului de guvernare. Au fost parcurse toate etapele, am discutat in comisiile de specialitate, in organizatii, am discutat cu societatea civila, cu partenerii sociali, sindicate, patronate si suntem deja in faza in care urmeaza sa il aprobam, asa cum trebuie, in Consiliul National", declara Blaga la finalul sedintei Comisiei de unificare a PNL.

El preciza ca in cadrul Consiliului National vor fi aprobate modificarile la statutul partidului care se refera la integritate, dar si un calendar privind pregatirea si organizarea alegerilor locale.

"Ar trebui sa stabilim foarte clar criteriile si sa si stim exact cand si cum vor fi desemnati candidatii, astfel incat iarna sa ne prinda cu toate lucrurile rezolvate si din acest punct de vedere", spunea atunci Vasile Blaga.