Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat, miercuri seara, un tabel cu distributia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocatiilor, aratand ca doar 5 voturi favorabile au apartinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD si deputat, nu apare pe aceasta lista, scrie Mediafax.

El a aratat ca PSD a fost fortat sa voteze majorarea alocatiilor de stat pentru copii si ca, din totalul voturilor in favoarea amendamentului de dublare a alocatiilor, doar 5 au apartinut PSD, restul fiind ale PNL, UDMR, minoritatilor si deputatilor neafiliati.

Potrivit liderului liberal, care a prezentat desfasuratorul votului, 71 de deputati PSD au votat impotriva si doar 5 pentru majorarea alocatilor, in favoarea acestei cresteri mai votand 69 de deputati liberali, 11 deputati UDMR, 3 deputati de la Grupul Popular Democrat, 5 deputati de la minoritati, 2 deputati de la grupul PC-PLR si 3 deputati neafiliati.

Camera deputatilor a decis, miercuri, dublarea alocatiilor de stat pentru copii, adoptand un amendament al liberalilor in acest sens la Ordonanta de urgenta 65/2015.

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul duce la indeplinire deciziile Parlamentului si ca pentru acest an resursele financiare sunt asigurate.

Deputatii au aprobat in cursul diminetii, la dezbaterea pe articole a proiectului de lege, amendamentul PNL pentru majorarea alocatiei de stat, la solicitarea deputatului PNL Cristina Pocora, dupa care liderul deputatilor PSD Marian Neacsu a solicitat o pauza de consultari de 25 de minute si, apoi, apel nominal, pe motiv ca multi deputati lipsesc de la sedinta.

Acest amendament a fost respins marti in Comisia de munca, reprezentantii PSD aratand ca Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocatiei pentru copii.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, in plen, ca au fost marite alocatiile la mai multe categorii, si atunci cand Guvernul gasi sursa de finantare pentru a mari alocatia la totii copii o va face.