Premierul Victor Ponta a avut o intalnire miercuri, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, la care au participat printre altii copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele PC, Daniel Constantin si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, precum si presedintele Comisiei speciale de cod electoral, Mihai Voicu (PNL) si vicepresedintele acesteia, Gabriela Podasca (PSD). Ponta a declarat ca s-au inteles pe "toate principiile care tin de legea privind alegerile parlamentare" in asa fel incat si aceasta sa fie trimisa spre promulgare "pana la sfarsitul acestei sesiuni" a Legislativului.

"Am dezbatut la intalnirea foarte buna si foarte constructiva pe care am avut-o cu liderii opozitiei, in biroul presedintelui Zgonea, practic, ne-am inteles pe toate principiile care tin de legea privind alegerile parlamentare. Am dat unda verde reprezentantilor nostri in comisie si cred ca, saptamana viitoare, deja intra la Senat, in asa fel incat sa ne tinem de calendar si, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, sa se trimita spre promulgare si legea privind alegerile parlamentare, sa avem tot setul de legi electorale incheiat pentru la anul", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adaugat ca partidele din arcul guvernamental si cei din opozitie au un acord pe acest proiect. Premierul nu a dorit sa vorbeasca despre prevederile proiectului de lege cu privire la numarul de parlamentari sau la votul romanilor din diaspora.

"Va rog sa ii intrebati pe membrii comisiei, e vorba de un pachet legislativ, nu vreau sa vorbesc eu in numele lor. Din punct de vedere politic, dupa intalnirea de astazi, liderii partidelor am dat unda verde pentru lege. Am discutat inclusiv despre metodele prin care sa se asigure prezenta fara nicun fel de problema a cetatenilor romani din diaspora, si domnul Voicu, din partea PNL, Gabriela Podasca din partea noastra o sa se intalneasca cred, maine, in comisie si o sa va spuna forma finala. Nu vorbesc eu de toate lucrurile", a precizat Ponta.