Liviu Dragnea a anuntat miercuri ca de indata ce va ajunge la partid va inregistra demisia din functie de presedinte executiv al partidului, aratand ca astfel demisia va deveni definitiva. Dragnea a aratat ca nu considera ca mai poate ocupa aceasta functie in conditiile unei condamnari in instanta, chiar daca decizia nu este definitiva.

Liviu DragneaFoto: Guvernul Romaniei

"Astazi, cand ajung la partid, o sa o inregistrez si demisia va deveni efectiva", a declarat Dragnea, adaugand ca "partidul, cand se va intalni in CEX saptamana viitoare, daca vor hotara sa ii ajut in continuare sa se foloseasca de experienta si expertiza mea, o sa ii ajut."

"Nu cred ca este in regula ca eu sa fiu presedinte executiv cu aceasta condamnare. (...) Am reactionat la un fapt, foarte simplu. (...). Nu mai pot ocupa aceasta functie, in opinia mea", a adaugat Dragnea

Intrebat in legatura cu declaratia lui Victor Ponta potrivit careia el si Dragnea au venit la conducerea partidului in echipa, Dragnea a raspuns: "Nu stiu ce va face, dar ramanem in echipa. 5 ani si jumatate in care am lucrat impreuna nu se pot sterge asa de usor. Relatia dintre mine si Victor Ponta nu poate fi afectata dincolo de functie."