Sevil Shhaideh, secretar de stat in MDRAP, a fost numita miercuri ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei, portofliu pe care il preia de la Liviu Dragnea. Aceasta a depus la ora 17:00 la Cotroceni juramanatul de investire in functie. Sevil Shhaideh este o apropiata a lui Liviu Dragnea. Presa a relatat ca Shhaidehh ar fi fina lui Liviu Dragnea si a fostul sef de CJ Nicusor Constantinescu, afirmatie facuta si de senatorul PSD de Constanta Nicolae Moga. Intrebat despre relatia sa de rudenie cu noul ministru, Liviu Dragnea a declarat miercuri ca "in religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori". Referindu-se la acest subiect, premierul Victor Pontai-a calificat drept "prosti" pe jurnalistii care au transmis ca Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea: "Am aflat ca doamna ministru, desi e musulmana, are un nas crestin. Deci, nici nu stiu daca sa rad sau sa pland cand aud atatia prosti care publica stiri."

Sevil ShhaidehFoto: mdrap.ro

*************

Ora 15:29 Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, informeaza Administratia Prezidentiala.

Ora 13:15 "Dna ministru Shhaideh, care va fi investita in functie la ora 17:00, va continua proiectele incepute de Liviu (Dragnea - n.red.) si sunt convins ca le ducem la bun sfarsit desi ca si pana acum presiunile vor fi foarte mari. Am aflat ca dna ministru, desi este musulmana are un nas crestin. Deci, nici nu stiu daca sa rad sau sa pland cand aud atatia prosti care publica stiri", a declarat Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern.

Ora 12:00 Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii, urmand ca aceasta sa depuna juramantul de investitura la ora 17:00 la Palatul Cotroceni, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

***************

Potrivit Mediafax, Sevile Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea si a lui Nicusor Constantinescu. Intrebat cu privire la relatia sa cu aceasta, Liviu Dragnea a raspuns:

"Presa a scris si a vorbit multe in aceste zile. Sunt unii cetateni care lucreaza in presa, doamne si domni, care si-au permis sa-si bata joc si de unii membri din familia mea care sunt morti, si care, de asemenea, si-au permis sa minta sau sa dezinformeze: in religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori. Atunci cand se casatoresc doi, un barbat si o femeie, de religie musulmana, sunt unii care participa la acel eveniment si sunt martori. Nu exista termenul de nasi si fini.

O cunosc pe doamna Sevil cred ca de 15 ani., nu numai eu, toti cei care am lucrat in administratia locala. Acolo am fost mai multi si am fost numiti martori. Nu exista nasi si fini."

Legaturile de rudenie dintre Sevil Shhaideh si Liviu Dragnea, precum si Nicusor Constantinescu, au fost confirmate de senatorul PSD de Constanta Nicolae Moga, care a declarat vineri pentru Evenimentul Zilei: "A cununat-o Nicusor Constantinescu si s-a bagat si Liviu Dragnea, sa nu fie numai un nas".

Totodata, senatorul social-democrat a aratat ca legaturile cu acestia nu ar trebui sa ii afecteze cariera: "Nu cred ca ar trebui sa fim chiar asa de obtuzi si sa credem ca daca, vezi Doamne, ai un fin sau un nas.. Daca esti profesionist si iti faci treaba, si meriti, atunci de ce nu sa fii ministru?"

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, ca sedinta Comitetului Executiv National al PSD, in care urma sa fie discutata demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte executiv al PSD, a fost amanata pentru ca la acea ora, respectiv 16:30, ar urma sa depuna juramantul noul ministru al Dezvoltarii.

El a precizat ca portofoliul de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) va fi preluat de Sevil Shhaideh, din Constanta, aceasta fiind secretar de stat in MDRAP.

"Sedinta Comitetului Executiv al PSD a fost amanata deoarece la ora 16:30 va depune juramantul noul ministru al Dezvoltarii, este vorba de doamna secretar de stat Sevil Shhaideh. Nu ne-au anuntat deocamdata data la care a fost reprogramata sedinta", a declarat Grindeanu.

CV Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh are 50 de ani. Ea a fost director al Directiei Sisteme Informatice din Consiliul Judetean Constanta in perioada 1993-2007, apoi, pana in 2012, a condus Directia Proiecte din CJ Constanta. Aceasta a devenit secretar de stat in MDRAP in 2012, dupa ce Liviu Dragnea a fost numit ministru.

Experienta profesionala

  • 05.2007 - 12.2012: Director General, Directia General de Proiecte in cadrul Consiliului Judetean Constanta
  • 05.2007 - 12.2012: Coordontor in cadrul UNCJR - Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania 
  • 02.1991 - 02.1993: Director Sisteme Informatice in cadrul Consiliului Judetean Constanta
  • 01.1991 - 02.1993: Manager Sisteme Informatice in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta 
  • 11.1987 - 01.1991: Analist Programator in cadrul Trustul pentru mecanizarea Agriculturii Constanta

Educatie si pregatire profesionala

  • 15.09.2005 - 15.09.2007: Master in Managementul Proiectelor de Afaceri, Universitatea "Ovidius", Facultatea de Stiinte Economice
  • 01.07.2004 - 07.07.2004: Manager de proiect, PM Solutions Romania
  • 10.08.2003 - 13.08.2003: Auditor, TUV Institution
  • 15.11.2002 - 22.11.2002: Manager de proiect, Oracle University
  • 10.01.2001 - 11.02.2001: Manager ONG, USAID (Organizatie Internationala)
  • 19.08.1995 - 16.09.1995: Expert in administratie publica, USAID (Organizatie Internationala)
  • 15.09.1983 - 15.09.1987: Economist, Academia de Stiinte Economice, Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica

Potrivit datelor din CV, Sevil Shhaideh vorbeste doua limbi straine, limba engleza la nivel avansat si limba franceza la nivel mediu

Postul de ministrul al Dezvoltarii a ramas vacant dupa ce Liviu Dragnea a demisionat in 15 mai, in ziua in care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Basescu.

Surse din PSD declarau pentru Mediafax ca pentru postul de ministru al Dezvoltarii sunt doua propuneri - Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

Ministrul demisionar al Dezvoltarii si Administratiei, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca a discutat cu premierul Victor Ponta si cu comisarul UE pentru politici regionale, Corina Cretu, despre succesorul sau la minister, astfel incat persoana care va fi nominalizata sa aiba sustinerea tuturor.