Senatul a respins luni, in plen, motiunea simpla a Partidului National Liberal prin care se cerea demisia ministrului Muncii Rovana Plumb, intitulata "Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului muncii: copiii Romaniei si alocatia lor de 42 de lei". Motiunea a primit 56 voturi "pentru", 82 voturi "impotriva" si 6 abtineri.

  • Vezi in atasament textul complet al motiunii

Motiunea era semnata de 44 senatori liberali si a fost citita in plen de senatoarea Steliana Miron.

"Faptul ca astazi jumatate din Guvern ar trebui sa se intoarca la scoala iar jumatate sa mearga la DNA arata, printre altele, ca politicile publice prost gandite au efecte catastrofale pe termen lung" se arata in textul motiunii.

"Nici Victor Ponta si nici ministrul de resort nu par preocupati de subiect. S-a cerut in nenumarate randuri gasirea unei formule pentru cresterea alocatiilor de stat pentru copii. Cu toate acestea, problema continua sa fie cu totul ignorata. Din acest motiv, consideram ca se impune demisia doamnei Rovana Plumb si schimbarea ei cu un specialist care poate propune si sustine politici viabile in acest domeniu", se mai preciza in text.

Ministrul Rovana Plumb a declarat, la tribuna plenului, ca si-ar fi dorit ca semnatarii sa fi amintit si masurile luate de Guvernul Ponta "pentru a recupera dezastrul social lasat in urma de guvernarea PDL".

"Ii intreb pe semnatarii acestei motiuni, care provin din vechiul PNL, daca nu se simt stingheriti ca si-au pus semnatura alaturi de cei care au distrus vieti, dar in acelasi timp vreau sa le salut decizia celor din vechiul PNL care nu si-au pus semnatura pe aceasta motiune si care au fost alaturi de noi la guvernare. Mi-ar fi placut ca aceasta motiune, daca ar fi fost un document serios, sa mentioneze si ce s-a facut pentru a recupera dezastrul social lasat in urma de guvernarea PDL. Ma asteptam ca unele din aceste masuri ale Guvernului Ponta sa fi fost apreciate de cei care au dat bir cu fugitii de la guvernare. Multe dintre ele sunt parte a programului USL pe care si dvs., cei din vechiul PNL, v-ati angajat sa le sustineti", a declarat Plumb, citata de Agerpres.