Miercuri vom vota pentru Codul ‪‎Silvic, a scris sambata presedintele PSD, Victor Ponta, pe pagina de Facebook. Social-democratii au majoritate in Camera Deputatilor, for decizional in privinta legii returnate de presedintele Klaus Iohannis pentru re-examinare.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Miercuri vom vota pentru Codul ‎Silvic‬ - întărim Garda de Mediu, Jandarmeria, extindem Radarul ‪‎Pădurilor‬. Sunt măsuri concrete prin care facem ceva, iar dacă participam toți la acest efort, vom avea rezultate. Și trebuie condamnări pentru cei care taie ilegal!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

O analiza HotNewsa aratat ca, dincolo de prevederea privind limitarea cotei de piata a unui operator la maximum 30%, exista insa multe alte prevederi nocive care, daca raman in Codul Silvic propus de PSD, vor decima padurile tarii si incurajeaza taierile ilegale.

Tot sambata,Victor Ponta a declarat ca isi mentine acuzatiile la adresa "unei doamne deputat, fost ministru, de la PNL" care s-a intalnit cu firma austriaca Schweighofer pentru Codul Silvic si promoveaza in Parlament interesele unei firme private, precizand din nou ca are date in acest sens.

Presedintele Klaus Iohannis a catalogat, joi, la plecarea intr-o vizita in Italia, drept "foarte grave" afirmatiile facute miercuri seara de premierul Victor Pontaintr-o emisiune la B1 Tv privind presupuse intalniri ale unor oameni din anturajul sefului statului cu reprezentanti ai procesatorilor de lemn.

Exporturile de materiale lemnoase, sub forma de busteni, cherestea si lemn de foc, vor fi suspendate pana la 31 august, potrivit unui proiect de ordonata de urgenta lansat in dezbatere publica, sambata, de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor