Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, afirma, intr-o postare pe Facebook, ca premierul Victor Ponta "face declaratii iresponsabile" cand "sustine ca PNL a facut lobby in favoarea unei companii" (Schweighofer n.red.), ptrivit Agerpres.

"Inteleg ca domnul Ponta face declaratii iresponsabile si sustine ca PNL a facut lobby in favoarea unei companii. Il invit sa faca sesizari la organele competente daca nu minte, in caz contrar, voi fi nevoita sa-l acuz ca favorizeaza infractori", a spus liderul liberal.

De asemenea, Gorghiu adauga ca masura anuntata miercuri de premierul Ponta de limitare a exporturilor de masa lemnoasa pe o anumita perioada de timp are la baza o idee a Luciei Varga, membru PNL si fost ministru al Padurilor.

"Altfel, limitarea exporturilor de materie prima si inlocuirea acesteia cu produsul finit - mobila - a fost ideea colegei noastre, Lucia Varga. Victor Ponta isi insuseste din nou o initiativa de-a noastra. E foarte bine! Macar sa puna in aplicare initiativele noastre bune! Tara ar avea de castigat, nu doar colegii de partid ai domniei sale, implicati in retrocedarile de paduri si mafia despaduririlor. Dupa cum se stie, din dragoste pentru padurile tarii, unii colegi din PSD de-ai domnului Ponta sunt cercetati penal, iar altii se afla acum dupa gratii, in dosare legate de mafia retrocedarilor de paduri", a mai afirmat copresedintele in postarea pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca mai multi politicieni liberali au avut intalniri in "calitate oficiala si privata" cu reprezentantii firmei austriece Schweighofer si ca au dezinformat Administratia Prezidentiala pe tema Codului Silvic.

"Impresia mea personala, poate gresesc, e ca presedintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informatii pe care le-a primit de la niste "binevoitori", in special niste binevoitori liberali pe care ii vedeti zilele acestea luptandu-se cu dintii pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alaturi de noi au facut acel proiect de Cod Silvic si acum lupta cu tot ce pot ca sa nu se adopte si sa nu se puna aceasta limita, sa nu se ia masuri concrete. Evident ca au niste interese care sunt strict private", a spus Ponta la B1TV.

Intrebat daca a fost trafic de influenta la politicienii respectivi, Ponta a raspuns : "Eu nu pot sa fac incadrari juridice, dar sunt absolut convins ca doamnele si domnii pe care ii vedeti luptandu-se la televizor au avut intalniri in calitate oficiala si privata cu reprezentantii Schweighofer".

Ponta a afirmat ca are informatii despre asemenea intalniri intrucat in calitate de prim ministru trebuie sa se informeze foarte bine "intotdeauna cand apare o situatie de criza".

"Eu sunt convins ca institutiile statului monitorizeaza aceste lucruri, cu atat mai mult voi informa CSAT. (...) Imi explic lupta din aceste zile si imi explic inclusiv dezinformarea ajunsa la Administratia Prezidentiala prin interesele unor oameni politici de la PNL care s-au intalnit si care, iata, si in Parlament si in public se bat pentru Schweighofer", a insistat premierul.