Primarul Gheorghe Nichita a transmis duminica o scrisoare deschisa prin intermediul careia isi cere scuze iesenilor pentru "asediul mediatic nemeritat" la care a fost supusa comunitatea locala. Aflat in arest la domiciliu, edilul spune ca regreta situatia creata si a face apel la memoria colectiva pentru a-l intelege pe "omul Gheorghe Nichita, tatal Gheorghe Nichita, vecinul Gheorghe Nichita", potrivit Agerpres.

"Inainte de toate, va rog sa primiti scuzele mele sincere. Acolo, in adancul sufletului vostru, va rog sa intelegeti parerile de rau ale omului Gheorghe Nichita. Regret enorm situatia creata in ultimele zile din cauza careia comunitatea ieseana a fost tinta unui asediu mediatic nemeritat. In aceste zile, va rog sa va ganditi la mine si altfel decat la primarul care dirijeaza santiere, care elaboreaza proiecte ample de infrastructura, care sprijina prin investitii masive invatamantul iesean. Va rog sa va ganditi la omul Gheorghe Nichita, la tatal Gheorghe Nichita, la vecinul Gheorghe Nichita. Cred ca acesti doisprezece ani de cand va reprezint ca primar n-au fost vorbe in vant. Au fost ani si ani in care, impreuna cu voi toti, am asezat caramida peste caramida si am facut acest oras modern, mai civilizat, mai prosper", spune primarul in scrisoarea adresata iesenilor.

El arata ca orasul se afla in plin proces de reconstructie, de finalizare a unor proiecte foarte importante de infrastructura si subliniaza ca "e singura realitate care poate vorbi obiectiv'' despre el si echipa de la Primaria Iasi.

"Vreau sa va asigur ca orasul este functional si ca fiecare membru al echipei pe care am construit-o duce mai departe proiectele pe care ni le-am asumat. Nu sunt un om perfect. Acum, in aceasta situatie, o stiu mai bine ca oricine. Am avut mare incredere in oameni si nu ma asteptam ca cei pe care-i iubeam sa profite de sinceritatea sentimentelor mele. Nu ma asteptam ca acestia sa nu constientizeze ca fiecare lovitura pe care credeau ca mi-o dau mie, de fapt o aplicau comunitatii al carei reprezentant sunt. Insa, ajunga-i zilei rautatea ei! Nu am fost niciodata un las. Nu voi fi nici acum. Imediat ce situatia juridica mi-o va permite, voi iesi in fata dumneavoastra si va voi vorbi deschis si transparent, asa cum am facut-o intotdeauna. Ma voi supune, fara ezitare, judecatii institutionale. Sunt un om cu frica de Dumnezeu. In final, El va fi cel care ma va judeca cu adevarat", mai spune Nichita in scrisoarea adresata locuitorilor orasului.

Prin intermediul aceluiasi document, Nichita reaminteste ca de doisprezece ani poarta in dreptul numelui titulatura de Primar al Municipiului Iasi.

''Este insasi ratiunea pentru care am muncit in toti acesti doisprezece ani: sa va fiu alaturi, sa va ascult si sa va inteleg, sa construiesc, impreuna cu dumneavoastra, acest oras care ne este casa si familie tuturor, Iasul. Cu atat mai mare este regretul ca din cauza unor probleme personale imaginea Iasului are azi de suferit. Motivatia mea publica este, acum, ca proiectele importante ale comunitatii noastre sa fie duse la bun sfarsit pana in 2016. Este o datorie de onoare, o obligatia asumata de mine si de echipa mea de care o sa ne tinem de cuvant. Din cauza unor probleme personale imaginea Iasului are azi de suferit. Motivatia mea publica este, acum, ca proiectele importante ale comunitatii noastre sa fie duse la bun sfarsit pana in 2016. Este o datorie de onoare, o obligatia asumata de mine si de echipa mea de care o sa ne tinem de cuvant", isi incheie Gheorghe Nichita scrisoarea adresata cetatenilor municipiului Iasi.

Primarul Gheorghe Nichita este acuzat de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis vineri ca edilul sa fie plasat in arest la domiciliu, decizia fiind definitiva.