Premierul Victor Ponta a dorit sa il salute, sambata, pe presedintele Klaus Iohannis, la finalul receptiei de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni, seful statului multumindu-i ca a participat, iar premierul spunand, catre presa: "Nu ati avut stire, ghinion!".

Victor PontaFoto: AGERPRES

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut un discurs, sambata, in gradina Palatului Cotroceni, unde a organizat o receptie prilejuita de Ziua Europei, la care au participat sute de reprezentanti ai clasei politice, ai diplomatiei, sefi de institutii, parlamentari, europarlamentari, reprezentanti ai cultelor religioase, precum si ai organizatiilor non-guvernamentale si mass-media, relateaza Mediafax.

La eveniment au participat fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu, premierul Victor Ponta si cativa ministri ai Cabinetului sau, precum Rovana Plumb, Robert Cazanciuc, Nicolae Banicioiu si Eugen Teodorovici.

La finalul receptiei, premierul Victor Ponta s-a apropiat de presedinte, care facea fotografii cu invitatii, pentru a-l saluta inainte de a pleca.

"Domnule presedinte, fara fotografii", a spus premierul, adaugand: "M-am bagat in fata".

"Nu stiam de ce stau fetele aici, probabil au simtit", a ras presedintele Iohannis, despre prezenta mass-mediei in jurul lor.

"Multumesc ca ati venit, va doresc numai bine", i-a transmis seful statului premierului Victor Ponta, cu care a dat mana.

Premierul Ponta s-a intorc catre presa si a spus: "Nu ati avut stire, ghinion!", inainte de a pleca de la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, vineri, la sosirea in tara, dupa o deplasare in Polonia, modul in care Guvernul a gestionat procesul de implementare al cardului de sanatate, el mentionand ca am vazut mii de oameni care stau la cozi si ca este "un scandal public".

Seful statului anunta pe Aeroportul Otopeni ca va avea o discutie cu premierul Ponta pe acest subiect.

In replica, premierul a declarat, sambata, ca blocarea cardurilor de sanatate in bancomate a reprezentat o minciuna, iar actiunea impotriva fraudelor din sanatate va continua in pofida lobby-ului si a dezinformarilor, aratand ca la sistemul cardurilor, care va genera economii de 300 milioane euro, s-a lucrat cu SRI si STS.

Si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a incercat sambata sa vorbeasca cu presedintele Klaus Iohannis la receptia de la Palatul Cotroceni despre acest subiect, seful statului transmitandu-i ca vor discuta cu prilejul intalnirii care urmeaza sa aiba loc.

Aceasta discutie a presedintelui Klaus Iohannis cu reprezentantii Executivului, pe tema cardului de sanatate, va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare.