Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat joi, in deschiderea lucrarilor Comitetului National Executiv, ca majoritatea parlamentara functioneaza si ca liberalii nu vor putea prelua puterea de la social-democrati, iar daca DNA "da jos" PSD, "asta e, partidul rezista in orice conditii", transmite Agerpres.

"Foarte multi dintre colegii nostri, unii pe buna dreptate, pentru ca au gresit si ma refer aici la unii mai recent aparuti in opinia publica, altii pe nedrept au avut de suferit. Da, important este ca oricati dintre noi nu mai sunt la aceasta masa partidul este tot la 40% si tot o sa castigam alegerile locale si generale. Sper ca daca le castigam sa si putem face treaba. (...) Noi ne bazam pe oameni si o sa castigam din nou alegerile. Va asigur ca acest Guvern isi va face treaba. In Parlament nu ne poate da jos PNL. Daca ne da jos DNA, asta e. Partidul nostru rezista in orice conditii, dar in Parlament majoritatea functioneaza si sunt convins ca vom fi pe primul loc si in 2016", a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca, in opinia sa, sunt foarte putine guvernari, "poate doar Guvernul PSD din perioada 2000-2004", care au indeplinit in proportie de 90% angajamentele si promisiunile asumate in fata alegatorilor.