Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, cu 215 voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 97 de abtineri, proiectul de modificare a Regulamentului acestui for, care prevede ca presedintele Camerei nu poate fi revocat decat de liderul grupului parlamentar din care face parte.

O alta prevedere este ca, in cazul cererilor de retinere, arestare sau perchezitie a deputatilor, Comisia Juridica trebuie sa intocmeasca raport in termen de cel mult trei zile, iar plenul trebuie sa decida asupra raportului in cel mult cinci zile de la depunerea lui in Biroul permanent.

O modificare importanta este si cea referitoare la incompatibilitatile deputatilor. Fata de regulamentul aflat in vigoare astazi se va introduce posibilitatea ca un deputat aflat in incompatibilitate sa aleaga, in termen de 30 de zile, ce functie vrea sa pastreze - cea de deputat sau cea fata de care se afla in incompatibilitate.

Prin acest nou regulament se instituie si "ora ministrului" si ora prim-ministrului, in zilele de luni, cand ministrii vor prezenta la Parlament o situatie a domeniului de care se ocupa.

Citeste pe larg si consulta modfiicarile aici.