Liderul deputatilor liberali Ludovic Orban a declarat marti ca proiectul de lege de modificare a Codului de Procedura Penala prin care s-ar ingreuna activitatea procurorilor reprezinta "o noua 'marte neagra'" prin care "colegii domnului Ponta vor sa inceteze lupta anticoruptie".

"Aceasta noua tentativa contine niste prevederi care arata ca de fapt colegii domnului Ponta vor sa inceteze lupta anticoruptie in Romania, vor sa intimideze magistratii, procurorii si ofiterii de politie judiciara prin niste prevederi care dupa parerea mea sunt extrem de grave" a declarat Orban.

"Este o noua 'marte neagra', o noua lege a amnistiei si gratierii pe care noi nu o putem sustine. Ponta, daca isi mai aduce aminte de faptul ca a fost procuror la viata lui, trebuie sa ii dea afara pe acesti colegi din PSD care au initiat un astfel de proiect de lege sau sa ii cheme la partid sa solicite retragerea acestui proiect de lege" a mai spus el.

Amintim ca zece deputati, noua de la PSD si unul de la minoritati, au depus la Senat un proiect de modificare a Codului de Procedura Penala care lasa procurorii fara o serie de instrumente de ancheta, ingreuneaza obtinerea denunturilor, face mai dificila arestarea si retinerea, reduce teremenele de prescriptie si introduce o noua infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare.

Intre timp, deputatul PSD Ciprian Nica a anuntata ca isi retrage semnatura de pe acest proiect.

Proiectul a fost depus la Senat in procedura de urgenta si in prezent se asteapta avizul de la Consiliul Legislativ si alte institutii.