Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a raspuns favorabil invitatiei presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de a participa, impreuna cu membrii Consiliului, la o intalnire informala cu membrii Biroului permanent al Senatului, anunta Agerpres. "Va multumesc in numele plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru invitatia adresata si va informez asupra disponibilitatii noastre de a da curs acesteia. De asemenea, ne exprimam acordul asupra formatului propus, dar, pentru a da eficienta activitatii din perspectiva institutionala, opinam asupra necesitatii configurarii unei agende de discutii cu valorificarea propunerilor ambelor institutii reprezentate. Anticipand interesul mediatic fata de activitatea propusa, opinam totusi, in sensul redactarii unui comunicat de presa comun, la finalul intalnirii care sa incadreze ferm limitele si natura eventualelor declaratii ulterioare ale participantilor", se arata in raspunsul adresat de Tudose presedintelui Senatului.

Potrivit vicepresedintelui Senatului Cristian Dumitrescu, "urmeaza ca intalnirea sa se stabileasca la o data convenita de comun acord de catre cele doua entitati".

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a trimis saptamana trecuta invitatia catre presedintele si membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a participa la o "intalnire informala" cu membrii Biroului permanent al Camerei superioare a Parlamentului.

"Biroul Permanent al Senatului Romaniei a adoptat in unanimitate propunerea organizarii, la Palatul Parlamentului, a unei intalniri informale intre membrii sai si membrii CSM, care sa se desfasoare sub forma unei dezbateri pe teme de interes comun si unilateral, fara o ordine de zi prestabilita. Demersul Senatului a fost generat de necesitatea initierii si promovarii unui dialog nemijlocit cu alte autoritati si institutii ale statului in vederea identificarii si solutionarii cat mai prompte a problemelor cu care ne confruntam", se arata in scrisoarea postata miercuri pe site-ul Senatului.

In invitatia adresata CSM, Tariceanu a propus "ca reprezentantii mass media sa participe doar la deschiderea sedintei, inclusiv la discursurile de deschidere ale presedintilor Senatului si CSM".