Premierul Victor Ponta a spus intr-un interviu pentru Agerpres ca relatia sa cu presedintele Klaus Iohannis este "categoric foarte buna", iar "dupa instalarea la Cotroceni a presedintelui Iohannis, din punctul meu de vedere am intrat intr-o normalitate, in sensul in care nu suntem intotdeauna de acord cu tot, dar putem sa discutam, sa gasim lucruri comune". El a dat ca exemplu discutiile cu presedintele pentru numirea noilor ambasadori.

Ponta a mai spus ca "majoritatea care sustine actualul Guvern este o majoritate stabila" si a respins sansele ca o motiune de cenzura a PNL sa poata darama guvernul pe care il conduce. Seful PSD a dat ca exemplu si declaratiile presedintelui Iohannis legate de neimplicarea sa in realizarea unei noi majoritati.

"Domnul Iohannis daca spune <>, in urma unei discutii cu mine, asa cum cred ca i se intampla in toate cazurile, nu doar cu mine, sunt convins ca si peste o saptamana sau doua, trei, acel da ramane da. Ultimul caz este cel legat de ambasadori, cand am vorbit, cred, doua luni de zile, cand a spus da, a ramas da, ca unii au fost de acord, ca altii nu au fost, ca au existat critici. Acest tip de predictibilitate este extrem de importanta nu doar pentru mine, eu cred ca, in general, pentru puterile din stat, pentru ca, dupa haosul general in care orice vorbeai nu era valabil mai mult de o ora, sa ai stabilitate este un castig extraordinar", a mai spus Ponta in interviul pentru Agerpres.