Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Kelemen Hunor, isi exprima solidaritatea cu liderii administratiei publice locale ai municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert si Szoke Domokos, el afirmand ca Uniunea protesteaza impotriva "hartuirii" celor doi si isi exprima increderea in nevinovatia lor.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Uniunea Democrata Maghiara din Romania isi exprima solidaritatea cu liderii administratiei publice locale ai municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert si Szoke Domokos, ambii fiind oameni foarte devotati si dedicati activitatii pe care o desfasoara in interesul comunitatii locale", afirma Kelemen Hunor, intr-un comunicat al UDMR transmis vineri, citat de Agerpres.

El afirma ca UDMR protesteaza impotriva hartuirii colegilor lor si isi exprima increderea in nevinovatia lor, adaugand si ca DNA nu ii suspecteaza pe cei doi de luare de mita, in ciuda zvonurilor aparute in mass-media.

"Protestam impotriva hartuirii colegilor nostri, avem incredere in nevinovatia lor, respectiv in faptul ca Parchetul va incheia cat mai curand procedura demarata impotriva lor. Contrar zvonurilor aparute in mass-media, Directia Nationala Anticoruptie nu ii suspecteaza pe Raduly Robert si Szoke Domokos de luare de mita, de aceea UDMR asteapta cat mai curand posibil clarificari in acest sens, respectiv considera ca prezumtia de nevinovatie este aplicabila si in cazul colegilor nostri", a mai spus liderul UDMR, potrivit comunicatului mentionat.

Tribunalul Bucuresti a decis joi cercetarea in stare de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, in cazul primarului din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, si viceprimarului Domokos Szoke.

Instanta a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a celor doi, insa a decis ca Robert-Kalman Raduly si Domokos Szoke sa fie plasati in arest la domiciliu.

Potrivit unui comunicat al DNA, primarul Robert Raduly a fost retinut pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 infractiuni), instigare la abuz in serviciu si conflict de interese, iar viceprimarul Domokos Szoke, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infractiuni) si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.