Cadavrul fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu, a fost exhumat, luni dimineata, la cimitirul din Breaza, in urma unei decizii a Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, transmite Realitatea TV.

Se va face o noua expertiza medico-legala si criminalistica, printre care un examen radiologic complet al fiecarui os in parte, in cadrul cercetarilor legate de ipoteza potrivit careia jurnalistul nu ar fi murit in urma accidentului de masina din 1 ianuarie 2003, ci din alte cauze.

Ipoteza este sustinuta de fiul lui Tinu, Andrei Iucinu, care a spus ca prin noua expertiza se vor putea observa mult mai bine leziunile traumatice la nivelul oaselor pe care le-a suferit tatal sau.

Iucinu sustine ca autopsia din 2003 ar fi in contradictie cu constatarile ulterioare, care ar demonstra faptul ca Dumitru Tinu nu a decedat din cauza accidentului de circulatie, ci din cauze anterioare acestui eveniment.

Andrei Iucinu si mama sa nu au fost lasati de jandarmi in apropierea mormantului lui Dumitru Tinu in momentul exhumarii efectuate luni dimineata.

O prima cerere de deshumare, inaintata in luna august 2006, a fost respinsa, iar Iucinu a facut recurs, care a fost admis de prim-procurorul Liviu Tudose.

Dosarul de cercetare penala privind imprejurarile in care a murit Dumitru Tinu a fost redeschis in noiembrie 2006, la solicitarea lui Iucinu, a mamei sale, Emilia, precum si a sorei si nepotului jurnalistului.

Acestia au semnalat o serie de aspecte neclarificate in timpul anchetei efectuate in 2003, legate de starea autoturismului, dinamica accidentului, precum si detalii de natura medico-legala a cauzei.

Fost presedinte al Consiliului de Administratie al societatii “Adevarul”, director si proprietar al ziarului cu acelasi nume si presedinte al Clubului Roman de Presa, Tinu a murit la 1 ianuarie 2003, in urma unui accident rutier. El devenise, cu cateva luni in urma, actionar majoritar al societatii.

Autoturismul Volvo, condus de Dumitru Tinu s-a rasturnat in santul de pe marginea DN 1, in timp ce acesta se indrepta catre casa de vacanta de la Breaza. Martorii oculari au relatat ca masina condusa de Tinu a avut o traiectorie ciudata, intrand pe contrasens brusc, fara viteza.