Curtea Constitutionala a decis ca un senator poate fi inlocuit de un coleg de grup parlamentar la lucrarile unei comisii

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:29 Actualitate | Politic


Curtea Constitutionala a respins o sesizare facuta de 30 de senatori prin care se reclama o modificare a Regulamentului Senatului prin care un senator putea fi inlocuit de un coleg de partid intr-o comisie parlamentara.

Modificarea prevede ca un un senator ce lipseste motivat poate lasa locul sau la lurarile unei comisii unui coleg de grup parlamentar.

"În ziua de 28 aprilie 2015, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.c) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere sesizarea formulată de un număr de 30 de senatori referitoare la neconstituționalitatea prevederilor Hotărârii Senatului nr.21 din 23 martie 2015 privind completarea art.60 din Regulamentul Senatului nr.28/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 196 din 24 martie 2015. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins ca neîntemeiată sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că Hotărârea Senatului nr.21 din 23 martie 2015 privind completarea art.60 din Regulamentul Senatului nr.28/2005 este constituțională în raport cu criticile formulate", se arata intr-un comunciat al CCR.


La articolul 60 din Regulamentul Senatului fusese introdus un nou alineat,  cu următorul cuprins: " (4) Senatorul care absentează motivat de la lucrările comisiei din care face parte poate fi înlocuit, pentru acea şedinţă, de un alt senator, cu drept de vot, din acelaşi grup parlamentar, pe baza împuternicirii semnate de liderul grupului parlamentar respectiv."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

359 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by