Partidul National Liberal ii acuza pe Victor Ponta si pe ministrul Apararii Mircea Dusa ca au preluat cu copy/paste o propunere a PNL care prevede majorarea indemnizatiilor invalizilor de razboi, a veteranilor si vaduvelor de razboi, la doar cateva zile dupa ce ar fi plagiat integral o propunere legislativa initiata de mai multi parlamentari liberali privind dublarea indemnizatiilor pentru persoanele persecutate politic de regimul comunist.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de formatiunea politica, proiectul de lege in discutie a fost depus in 2014 de mai multi senatori PNL cu numarul de inregistrare L396/2014. Propunerea a fost adoptata de Senat in data de 24 februarie 2015, iar in acest moment, "proiectul se afla la Camera Deputatilor, unde a primit avize favorabile, dar e tinut la <> de Valeriu Zgonea, desi termenul de adoptare este depasit."

"Constatam, insa, cu surprindere, ca premierul Victor <> Ponta si tovarasul sau, <>, au preluat propunerea PNL si intentioneaza sa o adopte in Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, desi aceasta se afla in dezbatere parlamentara. In acest sens, ministrul Dusa a anuntat ca Guvernul va adopta miercuri o OUG care prevede cresterea pensiilor veteranilor de razboi, el sustinand, in mod ipocrit, ca proiectul ar fi fost initiat de MApN si MAI", sustin liberalii.

Potrivit PNL, nici MApN si nici MAI nu au pus in dezbatere publica un astfel de proiect.

Liberalii ii acuza pe Victor Ponta si pe Mircea Dusa ca "au confiscat fara drept de apel propunerea PNL, desi Guvernul a dat punct de vedere negativ la Senat, sustinand ca impactul bugetar ar fi foarte mare".

Saptamana trecuta, purtatorul de cuvant al deputatilor PNL, Cristina Pocora, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca a plagiat un text dintr-un proiect de lege, impreuna cu expunerea de motive, depus de liberali la Parlament anul trecut si pentru care guvernul condus de Ponta a dat aviz negativ si a pus la dispozitie si documentele pentru a demonstra acest plagiat.

Proiectul venit in Parlament sub semnatura lui Victor Ponta a trecut rapid, desi a fost depus cu cinci luni mai tarziu decat al PNL, iar pe 1 aprilie a fost promulgat de presedintele Iohannis. Este vorba de actul normativ care prevede dublarea indemnizatiilor pentru persoanele persecutate politic in regimul comunist.