Deputatul liberal Raluca Turcan critica gestul premierului Victor Ponta de a pune pe o poza in care este langa presedintele Klaus Iohannis mesajul: "USL a promis premier de la PSD si presedinte de la PNL". "Dupa ce a pierdut alegerile, luni de zile Victor Ponta s-a pitit in spatele colaborarii institutionale cu presedintele Iohannis pentru interesul national", sustine vicepresedintele PNL.

Raluca TurcanFoto: Hotnews

Potrivit acesteia, "fotografia lui Victor Ponta cu presedintele Iohannis arata cat de ipocrita a fost colaborarea premierului cu presedintele din ultimele luni". "Victor Ponta il jigneste pe Klaus Iohannis pentru ca alegerea lui Klaus Iohannis Presedinte este o rana pe orgoliul lui supradimensionat", spune Raluca Turcan, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Vicepresedintele liberal afirma ca "pentru un premier cu asa de multi apropiati in randul carora se aude atat de des sunetul de catuse, Victor Ponta chiar nu ar trebui sa vorbeasca de catuse".

"Victor Ponta a tradat, rand pe rand, colaborarea cu Traian Basescu, cu Crin Antonescu, cu Klaus Iohannis. Pentru a trada, Victor Ponta nu are nevoie sa fie in USL sau PSD, Victor Ponta tradeaza pentru ca asa este natura lui", sustine Turcan.

Deputatul PNL declara ca "problema Romaniei nu este cu omul Victor Ponta, ci cu premierul Victor Ponta. Cinismul cu care il jigneste pe Klaus Iohannis, cu care pretinde ca colaboreaza, este la fel cu cinismul cu care reduce populist impozitele desi stie ca va arunca in aer bugetul".

"Problema lui Victor Ponta nu este ca nu intelege ce face, ci ca nu ii pasa ce face si face orice pentru a ramane la puterea pe care a pierdut-o prin vot acum 5 luni. Modificarile la codul fiscal sunt emblema cinismului si a nepasarii unui politician care acopera acuzatiile de coruptie ale apropiatilor sai cu masuri fiscale populiste care vor destabiliza bugetul", se mai arata in comunicatul vicepresedintelui liberal.

USL a promis premier de la PSD presedinte de la PNL

USL a promis premier de la PSD presedinte de la PNL

Foto: Facebook.com / Victor Ponta

Replica vine dupa ce luni, 27 aprilie, PSD a organizat la Parlament un eveniment in care a celebrat implinirea a trei ani de la caderea Guvernului Ungureanu. Dupa ce a facut un bilant al guvernarii PSD, premierul Victor Ponta a aratat spre doua imagini si a declarat: "Mi-am permis la final sa fac si doua slide-uri un pic mai glumete. Daca veti aprecia acest lucru, o sa vad. In primul rand, am vrut sa spun ca USL a promis premier de la PSD si presedinte de la PNL si ne-am tinut de cuvant. Si am mai promis ceva: Basescu si Udrea la inchisoare! Partial realizat". Sursa Fotografiile au fost publicate si pe contul de Facebook al lui Victor Ponta.

Amintim ca, pentru functia de presedinte, candidatul USL a fost presedintele de atunci al PNL, Crin Antonescu.