Senatorul Mihai Razvan Ungureanu a caracterizat drept 'derizoriu' evenimentul organizat luni de PSD pentru marcarea a trei ani de la caderea guvernului pe care el l-a condus si a afirmat ca reprezinta inca un motiv ca PNL sa faca tot ceea ce poate pentru a prelua puterea, potrivit Agerpres.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

'Daca asta este politica pe care poate sa o faca un guvern cu pretentii de responsabilitate, e jalnic. E un motiv in plus pentru ca PNL sa faca tot ceea ce ii sta in putinta pentru a prelua puterea. Inca unul dintre motive, desi sunt altele mult mai temeinice', a declarat Ungureanu, cand a sosit la sedinta Comisiei de unificare a PNL.

Acesta, care este si consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis, a mai spus ca evenimentul organizat de PSD este 'un teatru ieftin'.

'PNL deja s-a pronuntat asupra acestei chestiuni. (...) Colegii pe care ii am si alaturi de care sunt onorat sa lucrez sunt oameni mult prea decenti ca sa dea curs unei asemenea inscenari, teatru ieftin', a adaugat Ungureanu.

Premierul Victor Ponta invita parlamentarii care au votat acum trei ani motiunea de cenzura care a dus la schimbarea guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu sa participe luni la un eveniment pe aceasta tema, ce va fi organizat la Palatul Parlamentului.

'In urma cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic in istoria post-decembrista a Romaniei - guvernul unui regim abuziv si corupt a fost inlocuit, gratie mecanismului democratic al motiunii de cenzura, de o coalitie a partidelor din opozitie. A fost prima (si singura) data cand o astfel de schimbare s-a produs in Romania democratica - motiuni de cenzura au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbari de guvern au fost doar o singura data - acum 3 ani! De aceea, ii invit pe toti parlamentarii care au votat motiunea pe 27 aprilie 2012 sa participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul '3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu'. Evenimentul are loc de la ora 18,00, la sala I.I.C. Bratianu', a scris Ponta duminica pe blog.

Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe, a anuntat in aceeasi zi ca partidul pe care il reprezinta nu va participa alaturi de PSD la evenimentul anuntat de premierul Victor Ponta.

'E limpede pentru toata lumea ca nu putem participa, alaturi de PSD, la un asemenea eveniment. Si motivele sunt foarte multe. OUG 55 (n.r. - privind traseismul politic) este una dintre temele care despart agendele celor doua partide. Ba, mai mult decat atat, incerc si fac un efort sa aduc aminte, de exemplu, de legea Rosiei Montana apropo de perioada USD, de rolul marginal pe care PSD-ul l-a atribuit PNL-ului in ecuatia vechii guvernari, de pozitiile diferite pe care le avem in legatura cu justitia in aceasta tara, de votul prin corespondenta si multe altele', a afirmat Stroe intr-o conferinta de presa.