Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua luni o vizita oficiala la Oslo, la invitatia omologului sau norvegian, Borge Brende. Potrivit unui comunicat al MAE citat de Agerpres, ministrul Aurescu va avea consultari cu omologul norvegian si o intrevedere cu presedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

Bogdan Aurescu si Borge Brende vor semna "Conventia intre Romania si Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit".

"Vizita la Oslo vizeaza aprofundarea dialogului bilateral, aflat deja intr-un stadiu foarte bun, in conformitate cu statutul Romaniei si Regatului Norvegiei de Aliati NATO si de parteneri in cadrul Spatiul Economic European (SEE). Vor fi discutate modalitatile de consolidare a cooperarii romano-norvegiene prin utilizarea de catre Romania a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE si Mecanismul financiar norvegian", arata MAE.

In cadrul convorbirilor va fi abordata o serie de teme prioritare ale agendei bilaterale, europene si de securitate, cu accent pe evolutiile din Vecinatatea Estica, pe sprijinirea eforturilor de reforma si a parcursului european al statelor din Parteneriatul Estic, pregatirea Summitului Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai, cooperarea in cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Discutiile vor viza si subiecte de actualitate de pe agenda internationala, precum situatia din Siria, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, eforturile comunitatii internationale pentru combaterea terorismului in plan global.

Programul vizitei la Oslo a ministrului Afacerilor Externe va include si o intalnire cu reprezentantii filialelor locale ale Ligii Studentilor Romani din Strainatate si ale Fundatiei CAESAR.