La urmatoarele alegeri, cartile de identitate vor fi scanate cu echipamente achizitionate deja de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, pentru a elimina votul multiplu si turismul electoral, a declarat, la Europa FM, presedintele Comisiei pentru Cod Electoral, deputatul liberal Mihai Voicu.

Acesta a explicat ca STS a testat deja scanerele inca de acum doi ani, iar acestea vor fi folosite la alegerile locale de anul viitor, daca si Camera Deputatilor voteaza aceasta modificare a legii, aprobata deja de Senat.

Pe de alta parte, parlamentarii vor vota, pana la sfarsitul acestei sesiuni, Legea votului prin corespondenta.

Deputatul Mihai Voicu spune, la Interviurile Europa FM, ca romanii aflati in strainatate vor trebui sa se preinregistreze la Autoritatea Electorala, dupa care vor primi acasa buletinul de vot si o declaratie pe proprie raspundere.

Pana in acest moment, senatorii au votat 3 din cele 5 legi alectorale, iar ele vor intra pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor in urmatoarele saptamani, pentru a putea fi promulgate pana in luna iunie. In acest fel, urmatoarele alegeri locale si generale, care vor avea loc in 2016, vor putea fi organizate dupa noi reglementari.