Tatiana Niculescu Bran si-a dat demisia marti din functia de purtator de cuvant al lui Klaus Iohannis, potrivit unei declaratii publicate pe site-ul oficial al Administratiei Prezidentiale. "Decizia mea a fost motivata de constatarea ca in perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care as fi dorit-o", a scris Tatiana Niculescu Bran in declaratia citata. Fosta jurnalista, actuala scriitoare, a anuntat in 8 decembrie ca a acceptat propunerea lui Klaus Iohannis de a fi purtatoarea sa de cuvant. Este a doua plecare importanta din echipa presedintelui Iohannis, dupa cea a consilierului pe securitate George Scutaru, acum urmarit penal de DNA intr-un dosar de coruptie.

Tatiana Niculescu BranFoto: Arhiva personala

Este a doua plecare importanta din echipa presedintelui Iohannis, dupa cea a consilierului pe securitate George Scutaru, acum urmarit penal de DNA intr-un dosar de coruptie. Echipa Administratiei Prezidentiale este incompleta oricum, fiind libere urmatoarele urmatoarele posturi de consilieri de stat: educatie, sanatate, problemele diasporei si mediul de afaceri.

Tatiana Niculescu Bran, fosta jurnalista BBC, scriitoare, a avut o relatie rece cu presa. Ea s-a facut remarcata prin lipsa comunicarii cu jurnalistii acreditati la Administratia Prezidentiala, lucru vizibil mai ales in cazul vizitelor in strainatate ale presedintelui.

Ea si-a inceput, de altfel, mandatul cu o postare extrem de controversata pe contul personal de Facebook, in care sublinia neajunsurile Palatului Cotroceni, precum lipsa unei cantine si atmosfera "vetusta".

Comunicatul oficial:

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României, doamna Tatiana Niculescu Bran, a făcut marți, 21 aprilie a.c., următoarea declarație:

„Azi, 21 aprilie a.c., m-am retras din funcția de purtător de cuvânt, de comun acord cu Președintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aș fi dorit-o.

Voi susține în continuare proiectul de țară al domnului Președinte Klaus Iohannis, indiferent de raporturile mele profesionale cu Administrația Prezidențială.”