Este de neacceptat modul cum Calin Popescu Tariceanu blocheaza functionarea unor institutii ale statului, a acuzat astazi Traian Basescu intr-o postare pe contul sau de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In capul domnului Tariceanu, nu s-a produs nicio evolutie din 2006, cind imi scria biletele roz, si pina astazi. Este de neacceptat modul cum acest om intelege sa blocheze functionarea unor institutii ale statului (Senat, DNA, instante de judecata) in apararea senatorului Dan Sova, care, pur si simplu, a distrus probe utile anchetei procurorilor si judecatorilor", scrie fostul presedinte pe siteul de socializare.

Traian Basescu spune ca ceea ce face Calin Popescu Tariceanu inseamna compromiterea Senatului, in conditiile in care majoritatea senatorilor a votat in favoarea justitiei.

'Prin tertipuri copilaresti, domnul Tariceanu a infrint si Constitutia si votul majoritar al senatorilor si justitia, facind din Senat o pavaza in interesul personal, dar penal al domnilor Sova si, probabil, Ponta. Atita timp cat domnul Sova nu este acuzat de procurori pentru declaratii politice sau pentru modul in care a votat, ci pentru fapte de coruptie si distrugere de probe, singurul care are dreptul sa decida este judecatorul si nu senatorul, fie el si presedinte al Senatului', afirma fostul sef de stat.

"Cred ca domnul Tariceanu s-a pricopsit cu un abuz in serviciu de toata frumusetea", a mai apreciat Traian Basescu.