Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca tema motiunii de cenzura pe care o pregatesc liberalii va fi una "de nerefuzat" pentru celelalte forte politice din Opozitie.

Vasile BlagaFoto: HotNews / DP

"Exista doua posibilitati sa ajungi la guvernare: prin alegeri anticipate, dar practica romaneasca arata ca acest lucru este cam imposibil si, in al doilea rand, pentru ca nu cred ca Ponta o sa-si dea demisia, printr-o motiune de cenzura. Nu va putem spune acum, desi noi cam stim care va fi tema unei motiuni de cenzura, dar va fi una de nerefuzat, in sensul in care ea este impusa de agenda cetateanului. Si sa vedem noi atunci cine se va asocia unui asemenea proiect de motiune de cenzura, pentru ca domnul Hunor a spus bine ieri: domnule, ia sa vedem textul motiunii", a spus Blaga, citat de Agerpres.

Vasile Blaga a afirmat ca draftul programului de guvernare propus de PNL a fost transmis UDMR, UNPR, minoritatilor nationale, dar si lui Mircea Geoana, forma finala urmand sa fie aprobata in Colegiul Director National a partidului, programat sa aiba loc la inceputul lunii mai.

"Pentru prima data dupa 25 de ani, noul PNL a facut lucrurile cum trebuie, adica a venit in fata opiniei publice cu un proiect de program de guvernare, l-am discutat cu toti cei interesati - societate civila, parteneri sociali, patronate s.a.m.d., in interiorul partidului, in toate comisiile, si el este finalizat, dar va trebui aprobat de Colegiul Director National. Acest proiect a fost transmis tuturor fortelor parlamentare, pentru ca nu poti sa faci altfel o majoritate parlamentara in democratie (...), l-am transmis si UDMR, si domnului Oprea, si domnului Geoana, si minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, si domnului Fenechiu care s-a desprins din fostul PP-DD. Noi speram ca o astfel de motiune de cenzura sa aiba sanse", a declarat Blaga.

Co-presedintele PNL a mai spus ca sondajele de opinia arata PNL la un procent de 45%, depasind PSD, ceea ce ii dovedeste ca decizia fuziunii dintre PNL si PDL a fost una corecta.