Cartea președintelui Klaus Iohannis, ”Pas cu Pas”, ar fi fost "montată" de către colectivul redacțional al revistei Observatorul Cultural, ea avand la bază un colaj de interviuri acordate de către fostul primar al Sibiului, a declarat poetul Radu Vancu, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV. Carmen Mușat, redactor sef la Observatorul Cultural a respins insa informatia intr-un interviu acordat HotNews.ro, iar Vancu a revenit asupra declaratiilor initiale.

”Am răsfoit-o (n.r. cartea «Pas cu Pas»”) și am constatat, mi-a fost și confirmată această constatare a mea de către doamna Carmen Mușat, directoarea Observatorului Cultural, că nu sunt lucruri noi, e de fapt un montaj din interviuri mai vechi, nu e o carte scrisă dintr-un jet. E montată în redacția Observatorului Cultural de către doamna Carmen Mușat, alături de alți admiratori ai domnului Klaus Iohannis”, a declarat Radu Vancu în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Carmen Mușat, redactor sef la Observatorul Cultural, dezminte insa informatia intr-un interviu acordat HotNews.ro.

„Pas cu pas este sută la sută cartea preşedintelui Iohannis: prin idei şi prin stil. Nu am spus niciodata ca eu am redactat cartea sau că ar fi fost redactată la Observator cultural. Am vazut o varianta a ei, în manuscris, insa asta nu inseamna ca este scrisa in redactia. Nu înţeleg afirmaţiile lui Radu Vancu. Orice om care scrie o carte, chiar si un scriitor consacrat are nevoie ca manuscrisul sa fie vazut de mai multi ochi. Ma mir ca Radu Vancu, un om pe care il credeam serios, cauta senzationalul", a declarat Carmen Musat.

Si Radu Vancu a revenit asupra declaratiei facute in emisiunea Turnul Sfatului TV spunand ca a inteles gresit ca respectiva carte a fost montata la Observatorul cultural: "Am văzut cum această micuță știre de pe site-ul unui ziar sibian a crescut, în câteva ore, ajungând la dimensiunile unei așa-zise bombe de presă. Care nu e, de fapt, decât un fâs. Amândouă afirmațiile sunt false. Cel dintâi fals aparține presei; cel de-al doilea aparține memoriei mele. În ce privește paternitatea cărții lui Klaus Iohannis, nu am negat-o niciodată. Se poate verifica în interviul cu pricina, de la minutul 18:30 încolo, că am spus ceva cu totul banal: anume că această carte e montată din niște interviuri anterioare ale lui. Ceea ce e o practică, firește, curentă. Și nu e nimic blamabil în ea. Paternitatea cărții n-a fost pusă, așadar, nicicând în discuție. Am avut o discuție cu doamna Carmen Mușat în seara aceasta, pentru a clarifica lucrurile; am reconstituit discuția din acea seară. Am înțeles eu greșit: domnia-sa îmi spusese doar că se uitase pe manuscris și că reținuse din el anumite fragmente care au apărut în Observator cultural. A fost așadar strict o consultare privată, în care redacția Observatorului nu a fost implicată. Regret dacă am cauzat vreo neplăcere Observatorului cultural", se arata intr-un text publicat de poet pe Contributors.ro.