Plenul Camerei Derputatilor a luat act, miercuri, de incetarea mandatului de deputat PP-DD al lui Gheorghe Netoiu, condamnat in martie 2014 la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul tranferurilor. Proiectul de vacantare urmeaza sa fie votat in plen.

Gigi NetoiuFoto: AGERPRES

"Camera Deputatilor adopta prezenta hotarare: Articol unic - Camera Deputatilor declara vacant locul de deputat detinut de domnul Netoiu Gheorghe, in Circumscriptia electorala nr.17 Dolj, Colegiul nominal nr.1".

Deputatii nu au putut sa ia act timp de un an de incetarea mandatului de deputat al lui Netoiu, pe motiv ca la Biroul Permanent al Camerei nu a ajuns decizia instantei de condamnare definitiva a parlamentarului, potrivit Mediafax.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei, Marcel Ciolacu a precizat, in 4 martie, ca deputatul Gigi Netoiu nu beneficiaza de niciun drept banesc de la Camera Deputatilor, din momentul condamnarii sale definitive cu inchisoare.

In 18 martie, Inalta Curte a comunicat Camerei Deputatilor data la care a ramas definitiva hotararea de condamnare a lui Netoiu, dar nu si motivul condamnarii acestuia, iar Camera nu a putut atunci sa-l scoata din cvorum pe Netoiu. Ulterior, ICCJ a facut toate precizarile necesare.