Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat vineri, la Targu Mures, ca propaganda ruseasca este una destul de activa, insa a subliniat ca Romania nu este intimidata de declaratii de genul celei facute de purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici, potrivit Agerpres. Lukasevici a afirmat, pe 8 aprilie, ca planurile NATO de a desfasura forte militare in Romania, foarte aproape de frontiera cu Rusia, sunt "inadecvate" si "conflictuale".

Mircea DusaFoto: Agerpres

''In primul rand propaganda ruseasca este una destul de activa, ati vazut ca se fac tot felul de declaratii. Nu ne intimideaza astfel de declaratii. La Summit-ul din Tara Galilor de anul trecut s-au stabilit masurile de reasigurare pe flancul estic al NATO si al Uniunii Europene, cu precizarea ca vor fi in permanenta forte ale NATO prin rotatie, iar proiectul acela de lege care vizeaza accesul militarilor straini pe teritoriul Romaniei este un proiect care a fost aprobat de Guvern, sigur ca va merge la CSAT si dupa aceea in Parlament si creeaza posibilitatile pentru aplicarea masurilor de reasigurare pe flancul estic al NATO si al UE", a spus Dusa.

Ministrul a precizat ca dupa ce modificarile la Legea 291 referitoare la stationarea militarilor straini pe teritoriul Romaniei vor fi aprobate de Parlament, Legislativul va fi cel care va aproba efectivele si capabilitatile militare care sunt organizate in Romania de catre NATO.