Sedinta de plen de miercuri a Camerei Deputatilor a fost suspendata de presedintele Valeriu Zgonea din lipsa de cvorum. Mai exact, miercuri venisera la Camera 135 de deputati, cvorumul necesar fiind de 197. Pe ordinea de zi a plenului se afla discutarea cererii ministrului Justitiei de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Marko Attila-Gabor.

"Am consultat comitetul liderilor, suspend sedinta de astazi din lipsa de cvorum. Va urez sarbatori fericite si dvs, si mass-mediei, si cetatenilor", a declarat, in plenul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

Deputatii isi vor relua programul marti, printr-o sesiune de intrebari si interpelari. Cererea privindu-l pe Marko Attila va fi dezbatuta in sedinta de plen programata joia viitoare, in conditiile in care demisia in original a acestuia nu va ajunge pana atunci la Camera.

Demisia deputatului UDMR Marko Attila Gabor a fost transmisa saptamana trecuta Biroului permanent in copie, de catre presedintele Uniunii, Hunor Kelemen, in aceste conditii neputand fi inregistrata.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat cererea DNA in cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, intr-un nou dosar penal. Potrivit vicepresedintelui Comisiei juridice, Ciprian Nica, pentru retinere au fost 17 voturi "pentru", unul "impotriva" si unul nul, iar pentru arestare preventiva s-au inregistrat 16 voturi "pentru", unul "impotriva", o abtinere si un vot nul.

Deputatul UDMR nu a fost prezent la comisie, el fiind reprezentat de doi avocati, care au transmis deputatilor ca Marko Attila Gabor este in Ungaria, iar mesajul sau este "ca nu se sustrage retinerii sau arestarii pentru ca vrea sa isi dovedeasca nevinovatia".