Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc marti pentru a convoca o sedinta de plen comun in care sa se modifice Statutul deputatilor si al senatorilor, sedinta care va avea loc cel mai probabil la ora 14,00, informeaza Agerpres.

Birourile permanente se reunesc la ora 13,30 la solicitarea presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, in vederea convocarii unei sedinte comune a Parlamentului pentru modificarea Statutului deputatilor si al senatorilor astfel incat hotararile de aprobare a cererilor de retinere a parlamentarilor sa se adopte cu votul secret al majoritatii simple.

'Presedintele Senatului doreste repunerea pe agenda de lucru a Parlamentului a propunerii de modificare a articolului 24, alineatul 4 din legea nr. 96/ 2006, privind statutul deputatilor si senatorilor. Propunerea consta in modificarea alineatului 4, din articolul 24, pentru a permite ca hotararile privind aprobarea cererilor de retinere si arestare a parlamentarilor, adresate de ministrul justitiei, sa se adopte cu votul secret al majoritatii membrilor prezenti, si nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevazut la acest moment. Scopul acestei propuneri este de a pune in concordanta prevederile din legea 96 /2006, cu articolele 67 si 76 din Constitutie', se arata intr-un comunicat de presa remis saptamana trecuta de Senat.

Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a facut luni un apel catre parlamentarii din partid si catre cei din opozitie sa fie prezenti marti la Parlament, pentru a participa la punerea in acord a Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor cu deciziile Curtii Constitutionale.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a caracterizat sambata convocarea pentru ziua de marti a plenului Parlamentului drept 'golanie politica', explicand ca, in acea zi, 'foarte multi colegi parlamentari, din pricina sarbatorilor legale, nu vor fi prezenti la Parlament' si sustinand alesii au fost chemati 'tocmai marti' pentru 'a nu putea fi votate actele necesare' punerii in acord a Regulamentului cu Constitutia.