"Primul pas", o noua carte scrisa de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, care reprezinta o continuare a volumului "Pas cu pas", publicat in 2014, va fi lansata la editia de anul acesta a Targului International Bookfest 2015, ce va avea loc intre 20 si 24 mai, in Bucuresti.

Klaus IohannisFoto: Hotnews

Volumul "Primul pas", care va fi publicat la Curtea Veche Publishing, va fi lansat pe 23 mai, la standul editurii, si va dezvalui informatii din culisele campaniei electorale si din primele zile ale mandatului de presedinte, potrivit unui comunicat al editurii citat de agentia Mediafax.

Cartea va reprezenta o continuare a volumului "Pas cu pas", lansat la sfarsitul anului trecut si vandut in peste 130.000 de exemplare, marcand numeroase recorduri editoriale. Astfel, dupa ce a fost cea mai cautata carte din istoria Targului Gaudeamus (19 - 23 noiembrie 2014), cu aproape 8.000 de exemplare vandute in trei zile, "Pas cu pas", de Klaus Iohannis, a devenit unul dintre volumele cu cea mai rapida ascensiune in topul vanzarilor din Romania, atingand cifre rar intalnite pentru piata de profil romaneasca, atat pentru editia tiparita, cat si pentru cea in format electronic, informeaza reprezentantii editurii Curtea Veche Publishing.

De asemenea, Curtea Veche Publishing a primit solicitari pentru traducerea volumului in limbile bulgara, germana, maghiara si olandeza.

Inca de la evenimentul de lansare a volumului "Pas cu pas", la Targul de carte Gaudeamus 2014, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca va sustine cultura. "Voi fi un presedinte foarte apropiat de acest domeniu, nu doar pentru ca am fost primarul Capitalei Culturale Europene (Sibiu, n.r.), ci pentru ca sunt un cititor avid si un mare iubitor de cultura", a spus presedintele Iohannis.

"Cultura ne salveaza", a mai spus atunci Klaus Iohannis.