Catalin Predoiu anunta, pe pagina sa de Facebook, ca i-a trimis premierului Victor Ponta la sediul PSD, cu confirmare de primire, provocarea de care vorbea saptamana trecuta, cand a raspuns solicitarii social-democratilor de a demisiona din functiile detinute in partidul liberal. Mai exact, Predoiu spune ca il provoaca pe Ponta sa iasa din politica daca se dovedeste ca el nu este suspect in vreun dosar.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

"Am trimis declaratia mea lui Ponta, la sediul PSD, cu confirmare de primire. Ii adresez din nou provocarea: daca eu sunt suspect in vreun dosar, ies din politica, daca nu, sa iasa el. Si inca ceva: indiferent cate campanii calomnioase vor initia PSD-Ponta, nu vor opri Programul de Guvernare al PNL. Acesta va iesi din dezbateri publice mult consolidat si imbunatatit cu sugestiile mediului de afaceri, sindicatelor, societatii civile. Un program construit cu romanii, care se va perfectiona permanent prin sugestiile lor. Programul de Guvernare al PNL va fi inceputul sfarsitului lui Ponta," scrie Predoiu.

Vineri, PSD i-a cerut demisia lui Catalin Predoiu din functiile politice detinute in PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale din 2008 din Buzau, pentru care este urmarit penal George Scutaru.

"Astazi, fostul parlamentar PNL si consilier prezidential, George Scutaru, a intrat in atentia procurorilor anti-coruptie, pentru modul in care a finantat campania din Buzau, in anul 2008. Conform procurorilor DNA, exista suspiciuni ca respectiva campanie electorala a fost finantata din mita.

PSD reaminteste ca unul dintre candidatii PNL la Buzau, in 2008, a fost nimeni altul decat Catalin Predoiu, cel care detine astazi functia de prim-vicepresedinte al PNL.

PSD solicita acestuia demisia din functia politica detinuta si asumarea participarii la o campanie electorala finantata din coruptie.

De asemenea, PSD ii solicita acestuia sa raspunda pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorala".

Catalin Predoiu a reactionat pe pagina sa de Facebook astfel:

"Am luat la cunostinta de insinuarile calomnioase si solicitarea obraznica a PSD - Victor Ponta. Le RESPING CATEGORIC. Nu am savarsit vreodata vreo fapta de coruptie si nici nu am avut cunostinta de vreuna.

Il chem si eu pe Victor Ponta la o provocare barbateasca, pentru ca nu a raspuns niciodata pentru campaniile sale mizerabile (gaini moarte si atacuri mincinoase). Sa nu mai procedam ca in cazurile Sova si Vosganian!

Pe scurt, Victore, daca eu sunt declarat SUSPECT, subliniez, SUSPECT, intr-un dosar de coruptie, plec pe loc din viata publica, chiar inainte de decizia unei instante. Daca nu, sa iti asumi faptul ca romanii s-au saturat de calomnii si de mizerii, si sa pleci tu din viata publica printr-un gest de onoare!"

Catalin Predoiu a candidat din partea PNL pentru un post de deputat in Colegiul 5 din judetul Buzau la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008. El a fost votat de catre 28,9% dintre alegatori, clasandu-se pe locul al doilea dupa candidatul PSD, Marian Ghiveciu, care a primit voturile a 46,6% din alegatori.

Directia Nationala Anticoruptie a demarat urmarirea penala a lui George Scutaru, fost consilier, pentru scurta vreme, al actualului presedinte Klaus Iohannis. Scutaru, pus sub control judiciar pentru 60 de zile, este acuzat de complicitate la luare de mita si spalarea banilor.