Presedintele Klaus Iohannis a apreciat cu prilejul celebrarii a Zilei NATO in Romania, ca apartenenta la Alianta "o garantie a securitatii tarii noastre si un reper fundamental al politicii externe a Romaniei".

Reuniune NATOFoto: MApN

In baza Legii 390/2004, incepand cu anul 2005, "Ziua NATO in Romania" se celebreaza in prima duminica a lunii aprilie, mai aminteste MAE.

"In fiecare an, in prima duminica din aprilie, celebram ziua NATO. Este un prilej sa ne amintim cat de mult ne-am dorit sa facem parte din Alianta Nord-Atlantica si cu cat profesionalism si curaj contribuie militarii nostri la misiunile NATO din diferite zone ale lumii. Apartenenta la NATO ramane o garantie a securitatii tarii noastre si un reper fundamental al politicii externe a Romaniei", se scrie intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a sefului statului.

Ponta: Ne vom face in continuare datoria fata de aliatii nostri

Si Victor Ponta a marcat aceasta zi printr-o postare pe siteul de socializare, premierul aratand ca intrarea in NATO a fost un act istoric de vointa

"Aderarea noastra la NATO este una dintre marile realizari ale perioadei post-Revolutie, un act istoric de vointa democratica ce sta la baza securitatii noastre nationale. Ne vom face in continuare datoria fata de aliatii nostri si vom face tot ce putem pentru a ne sprijini militarii, care au cucerit prin curaj respectul intregii lumi!", se scrie in postarea premierului.