PSD i-a cerut demisia lui Catalin Predoiu, prim vicepresedinte PNL, din functiile politice detinute in acest partid, in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale din 2008 din Buzau, pentru care George Scutaru este urmarit penal.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

Ce sustine PSD in comunicatul de presa transmis vineri:

"Astazi, fostul parlamentar PNL si consilier prezidential, George Scutaru, a intrat in atentia procurorilor anti-coruptie, pentru modul in care a finantat campania din Buzau, in anul 2008. Conform procurorilor DNA, exista suspiciuni ca respectiva campanie electorala a fost finantata din mita.

PSD reaminteste ca unul dintre candidatii PNL la Buzau, in 2008, a fost nimeni altul decat Catalin Predoiu, cel care detine astazi functia de prim-vicepresedinte al PNL.

PSD solicita acestuia demisia din functia politica detinuta si asumarea participarii la o campanie electorala finantata din coruptie.

De asemenea, PSD ii solicita acestuia sa raspunda pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorala".

UPDATE 15.25: Catalin Predoiu a reactionat pe pagina sa de Facebook:

"Am luat la cunostinta de insinuarile calomnioase si solicitarea obraznica a PSD - Victor Ponta. Le RESPING CATEGORIC. Nu am savarsit vreodata vreo fapta de coruptie si nici nu am avut cunostinta de vreuna.

Il chem si eu pe Victor Ponta la o provocare barbateasca, pentru ca nu a raspuns niciodata pentru campaniile sale mizerabile (gaini moarte si atacuri mincinoase). Sa nu mai procedam ca in cazurile Sova si Vosganian!

Pe scurt, Victore, daca eu sunt declarat SUSPECT, subliniez, SUSPECT, intr-un dosar de coruptie, plec pe loc din viata publica, chiar inainte de decizia unei instante. Daca nu, sa iti asumi faptul ca romanii s-au saturat de calomnii si de mizerii, si sa pleci tu din viata publica printr-un gest de onoare!"

Catalin Predoiu a candidat din partea PNL pentru un post de deputat in Colegiul 5 din judetul Buzau la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008. El a fost votat de catre 28,9% dintre alegatori, clasandu-se pe locul al doilea dupa candidatul PSD, Marian Ghiveciu, care a primit voturile a 46,6% din alegatori. (sursa: Wikipedia)

Directia Nationala Anticoruptie a demarat urmarirea penala a lui George Scutaru, fost consilier, pentru scurta vreme, al actualului presedinte Klaus Iohannis. Scutaru, pus sub control judiciar pentru 60 de zile, este acuzat de complicitate la luare de mita si spalarea banilor.

In ordonanta procurorilor se arata ca exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala - denuntator in aceasta cauza - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

"Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian suma de 170.000 euro, provenienta si modul in care s-au obtinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian. Suma de 170.000 euro, primita in numerar de Scutaru George-Adrian de la denuntator, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din anul 2008", se scrie in comunicatul DNA.￯